fbpxΑποστολή 17 ελληνικών επιχειρήσεων στο Βιετνάμ | Economistas.gr
Skip to main content

Αποστολή 17 ελληνικών επιχειρήσεων στο Βιετνάμ

Αποστολή 17 ελληνικών επιχειρήσεων στο Βιετνάμ

Δεκαεπτά ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και ο ΣΕΒΕ, με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών, του Οργανισμού Enterprise Greece και της πρεσβείας του Βιετνάμ στην Ελλάδα, στο Ανόι και στη Χο Τσι Μιν του Βιετνάμ. Την επιχειρηματική αποστολή συνόδευσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ.

To Βιετνάμ αποτελεί σημαντικό και ανερχόμενο οικονομικό παράγοντα της περιοχής του ASEAN και της Ασίας γενικότερα. Η αναπτυξιακή δυναμική του Βιετνάμ τα τελευταία 30 χρόνια είναι αξιοσημείωτη, ενώ οι οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις έδωσαν ώθηση στην ταχεία οικονομική ανάπτυξη και μετέτρεψαν το Βιετνάμ σε μια δραστήρια και δυναμική οικονομία. Η χώρα σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 6,3% το 2017 και αναμένεται να διατηρήσει παρόμοιο ρυθμό το 2018 και το 2019. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για τη δυναμική διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασίες σε τομείς όπως, ο αγροτικός, ο κατασκευαστικός, ο μηχανολογικός εξοπλισμός αλλά και ο φαρμακευτικός.

Στην επιχειρηματική αποστολή, συμμετείχαν 17 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων, των δομικών υλικών, των καλλυντικών και των υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της αποστολής, διοργανώθηκαν Επιχειρηματικά Φόρα σε Ανόι και Χο Τσι Μιν, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκε το επιχειρηματικό περιβάλλον του Βιετνάμ και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες. Μετά τη συζήτηση, οι ελληνικές εταιρείες προχώρησαν σε προγραμματισμένες B2B συναντήσεις και στις δύο πόλεις.

Κατά τη διάρκεια του Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Ανόι, ο ΣΕΒ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βιετνάμ (VCCI). Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο Αντιπρόεδρος του VCCI, Doan Duy Khuong.

Προλογίζοντας το επιχειρηματικό Φόρουμ, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε ότι «την τελευταία δεκαετία, το Βιετνάμ έχει σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη και έχει προχωρήσει σε βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Βιετνάμ είναι σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά και το θετικό επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα δημιουργεί σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Οι συναλλαγές θα διευκολυνθούν περαιτέρω με τη θέση σε ισχύ της συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Βιετνάμ, η οποία θα καταργεί σχεδόν πλήρως, τους δασμούς στις εμπορικές συναλλαγές».

Στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις ακόλουθες, ελληνικές επιχειρήσεις:

 • ENNEA (Τρόφιμα)
 • EUROTERA CAPITAL (Τομέας Ακινήτων)
 • GRANTEX S.A. (Βιομηχανία Φρένων)
 • JOTIS S.A. (Τρόφιμα)
 • KONSTANTOPOULOS S.A. "OLYMP" (Τρόφιμα)
 • KRONOS S.A. (Τρόφιμα)
 • KATSAROS NIKOLAOS & CO (Ποτά)
 • MYTILINEOS S.A. (Βιομηχανική Εταιρεία)
 • OLYMPIA ELECTRONICS S.A. (Ανάπτυξη Καινοτόμων Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας)
 • OLYMPUS PLAZA FOOD PARKS YU d.o.o (Δίκτυο Καταστημάτων - Τρόφιμα)
 • PHARMEX S.A. (Καλλυντικά - Προϊόντα Διατροφής)
 • PROTOFANOUSI FRUITS (Τρόφιμα)
 • SARANTIS GROUP (Καλλυντικά)
 • TEPRO METALL AG/VIOHALCO GROUP (Μεταλλουργία)
 • ULTRASHIP M.I.K.E. (Υπηρεσίες Μελετών & Επιβλέψεων Ναυπηγού Μηχανικού)
 • VAMVAKI LTD (Εμπορία Βάμβακος)
 • VIORYL S.A. (Χημική Βιομηχανία)

Ο ΣΕΒ, μέσα από τις δράσεις εξωστρέφειας που διοργανώνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση της εξωστρέφειας και θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις στην επιδίωξή τους να διεθνοποιηθούν και να διεισδύσουν σε νέες αγορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματική αποστολή ΣΕΒ - ΣΕΒΕ στην Πολωνία
Επιχειρηματική αποστολή ΣΕΒ - ΣΕΒΕ στην Πολωνία
Οι δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και πολωνικών επιχειρήσεων συζητήθηκαν στην επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσαν ο ΣΕΒ και ο ΣΕΒΕ.
Επιχειρηματική αποστολή ΣΕΒ - ΣΕΒΕ στην Πολωνία
Εννέα ελληνικές επιχειρήσεις στην Ιρλανδία
Εννέα ελληνικές επιχειρήσεις στην Ιρλανδία
Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή στην Ιρλανδία που διοργάνωσε από κοινού το ΕΒΕΑ, ο ΣΕΒ και o οργανισμός Enterprise Greece, με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών.
Εννέα ελληνικές επιχειρήσεις στην Ιρλανδία
Έλληνες επιχειρηματίες στη Λιθουανία
Έλληνες επιχειρηματίες στη Λιθουανία
Η Λιθουανία αποτελεί μια αγορά 3εκ. καταναλωτών που παρέχει εύκολη πρόσβαση στις χώρες της Βαλτικής, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπη, αλλά και της Σκανδιναβίας.
Έλληνες επιχειρηματίες στη Λιθουανία
Επιχειρηματική αποστολή στην Ιορδανία - Ποιοι συμμετείχαν
Επιχειρηματική αποστολή στην Ιορδανία - Ποιοι συμμετείχαν
Επιχειρηματική αποστολή στην Ιορδανία πραγματοποίησε ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, τον ΣΕΒΕ και τον Οργανισμό Enterprise Greece, με τη συμμετοχή 13 επιχειρήσεων.
Επιχειρηματική αποστολή στην Ιορδανία - Ποιοι συμμετείχαν
Επιχειρηματική αποστολή στην Ζάμπια και την Τανζανία
Επιχειρηματική αποστολή στην Ζάμπια και την Τανζανία
Οι ελληνικές εταιρείες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένες B2B συναντήσεις και στις δύο χώρες, με ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και επίσημους φορείς προώθησης της επιχειρηματικότητας.
Επιχειρηματική αποστολή στην Ζάμπια και την Τανζανία