Επένδυση-μαμούθ από την Apple στις ΗΠΑ

AP Images

Λεπτομέρειες για το σχέδιο της να δημιουργήσει επιπλέον 20.000 θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ανακοίνωσε η Apple. Ο τεχνολογικός κολοσσός πρόκειται να επενδύσει 1 δισ. δολάρια για την κατασκευή μίας νέας εγκατάστασης στο Όστιν του Τέξας.

Στην πόλη υπάρχει ήδη μία μεγάλη εγκατάσταση της Apple και η νέα εγκατάσταση θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου και θα έχει έκταση 540 στρεμμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει το μεγαλύτερο κάμπους της Apple μετά τα κεντρικά της εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η Apple θα γίνει ο σημαντικότερος εργοδότης στην πόλη του Τέξας, καθώς θα απασχολήσει αρχικά 5.000 υπαλλήλους με τη δυνατότητα πρόσληψης άλλων 10.000.

Η Apple σκοπεύει επίσης να χτίσει νέα γραφεία στο Σιάτλ, στο Σαν Ντιέγκο και στο Κάλβερ Σίτι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Κάθε ένα από αυτά τα γραφεία θα απασχολεί 1.000 υπαλλήλους.

Η επέκταση αυτή έρχεται μετά το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πέρυσι στις Ηνωμένες Πολιτείες και απαγορεύει στην Apple να φοροαποφεύγει στα κέρδη που αποκομίζει από τις διεθνείς πωλήσεις. Τον περασμένο Ιανουάριο, η Apple είχε ανακοινώσει ότι θα επένδυε 30 δισ. δολάρια σε εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα δημιουργούσε 20.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα έως το 2023.

Η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει τις θέσεις εργασίας και στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις σε έξι αμερικανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, της Βοστόνης, του Πίτσμπουργκ και του Πόρτλαντ, «με τη δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ». Η Apple προβλέπει, για παράδειγμα, ότι το μέγεθος των γραφείων στο Μαϊάμι θα διπλασιαστεί.

Επίσης, μέσα στα επόμενα χρόνια η Apple θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια για data centers στις ΗΠΑ, μετά 4,5 δισ. να επενδύονται μέσα στα δύο επόμενα χρόνια. Η εταρεία ανακοίνωσε ότι κοντεύει να φτάσει το στόχο θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, μετά τη δηιουργία 6.000 θέσεων το 2018. Αυτή τη στιγμή, απασχολεί 90.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ