ΔΕΗ: Ανεπαρκής η πρόταση της Χαλυβουργικής

NEWSROOM
ΔΕΗ: Ανεπαρκής η πρόταση της Χαλυβουργικής
Φωτο: Eurokinissi

Σε νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλομένων από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Χαλυβουργικής ύψους άνω των 30 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η ΔΕΗ όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο ίδιος τόνισε με έμφαση ότι δεν τραβάει η ΔΕΗ την πρίζα της επιχείρησης καθώς αυτή θα μπορεί να προμηθεύεται ενέργεια από το σύστημα ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή την πρόταση της εταιρείας να καταβάλει 500.000 ευρώ έναντι των οφειλομένων που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα.

Σε εξέλιξη είναι εξάλλου η διαπραγμάτευση και με την ΛΑΡΚΟ για την αποπληρωμή των οφειλομένων που ξεπερνούν τα 280 εκατ. ευρώ. Έχει συσταθεί κοινή επιτροπή των δύο πλευρών με την ΔΕΗ να θέτει ως κόκκινες γραμμές την εξόφληση της τρέχουσας κατανάλωσης, την εφαρμογή σχεδίου αποπληρωμής των οφειλών και την παροχή ισχυρών εγγυήσεων. Διαφορετικά η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε άρση της εκπροσώπησης και της ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε σχέση με την μη ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων που είχαν καταλογιστεί με προηγούμενη απόφαση,οι οποίες είχαν προσδιοριστεί στα 135 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ