Ως «Επιχειρηματίες της Χρονιάς» βραβεύτηκαν οι συνιδρυτές της ασφαλιστικής Hellas Direct

NEWSROOM
Οι συνιδρυτές της Hellas Direct
Οι συνιδρυτές της Hellas Direct, κ. Αλέξης Πανταζής και κ. Αιμίλιος Μάρκου

Επιχειρηματίες Της Χρονιάς για το 2022 αναδείχθηκαν οι συνιδρυτές και εκτελεστικοί διευθυντές της Hellas Direct ,Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου, στον διαγωνισμό EY Entrepreneur Of The Year™ Cyprus 2022, που έγινε για πρώτη φορά από την ΕΥ στην Κύπρο. Έχοντας την πρωτιά στην Κύπρο, θα διεκδικήσουν πλέον το βραβείο EY World Entrepreneur Of The Year™, στο παγκόσμιο σκέλος του διαγωνισμού, τον Ιούνιο του 2022 στο Μονακό.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές της Hellas Direct επιλέχθηκαν μεταξύ εννέα υποψηφιοτήτων, που έφτασαν στην τελική φάση. Η τελετή απονομής έγινε το βράδυ της Πέμπτης, στη Λεμεσό, παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, του υπουργού Οικονομικών, του υφυπουργού Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και άλλων κυβερνητικών στελεχών καθώς και της επιχειρηματικής κοινότητας.

«Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και τους υπόλοιπους υποψηφίους, μας εντυπωσίασαν και μας ενέπνευσαν όσα κάνουν» δήλωσε ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct Αλέξης Πανταζής παραλαμβάνοντας το βραβείο. «Ευχαριστούμε τις οικογένειές μας, που μας στηρίζουν. Ξέρετε πως χρειάζονται δυνατοί συνεργάτες για να φτιάξεις μια επιχείρηση, κι εμείς έχουμε μια καταπληκτική ομάδα δίπλα μας».

«Το ταξίδι της επιχειρηματικότητας είναι υπέροχο αλλά πολύ μοναχικό, για να το κάνεις ευχάριστο χρειάζεσαι μια καταπληκτική ομάδα και μια υπέροχη οικογένεια. Κάθε μέρα πρέπει να έχεις τη δική σου ομάδα στο πλευρό σου και την οικογένειά σου δίπλα σου. Ευχαριστούμε πολύ» τόνισε ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct Αιμίλιος Μάρκου.

Το πρόγραμμα EY Entrepreneur Of The Year™είναι ένας μοναδικός θεσμός παγκοσμίου κύρους, που αναγνωρίζει τα επιχειρηματικά επιτεύγματα ατόμων με όραμα, ηγετικές ικανότητες και προσωπική ακεραιότητα, που εργάζονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας στις κοινότητες, τις χώρες τους και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία και ευρέως αναγνωρισμένα επιχειρηματικά βραβεία παγκοσμίως, με ιστορία πέραν των 30 χρόνων, και με συμμετέχοντες από περισσότερες από 145 πόλεις και 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ποιοι είναι οι συνιδρυτές της Hellas Direct

Ο Αλέξης Πανταζής είναι συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct. Πριν αναλάβει την θέση αυτή, εργάστηκε ως Εκτελεστικός Διευθυντής στην Goldman Sachs όπου ηγήθηκε επενδύσεων και νέων στρατηγικών πρωτοβουλιών για λογαριασμό της εταιρείας στον τομέα της ευρωπαϊκής διαχείρισης επενδύσεων. Διετέλεσε, επίσης, σύμβουλος στρατηγικής στην Boston Consulting Group, ενώ έχει εργαστεί για τη Miramax Films στη Νέα Υόρκη και τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Ο Αλέξης είναι υπότροφος Fulbright και British Chevening, υπότροφος Robert & Diane Levy και Endeavor Global Entrepreneur.

Ο Αιμίλιος Μάρκου είναι συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct. Πριν αναλάβει την θέση αυτή, διετέλεσε Διευθυντής στην ομάδα European Financial Institutions Structuring στην Barclays Capital. Επίσης, υπήρξε Εκτελεστικός Διευθυντής στο Τμήμα Επενδυτικής Τραπεζικής της Goldman Sachs, όπου ηγήθηκε σειράς έργων στο πλαίσιο του τμήματος ευρωπαϊκής ασφαλιστικής της εταιρείας. Παλαιότερα, ως σύμβουλος στρατηγικής της McKinsey & Company, ο Αιμίλιος συμβούλεψε πελάτες στην Ευρώπη την Αμερική και την Ασία σε μια σειρά από στρατηγικά ζητήματα στους τομείς των ασφαλίσεων, των τραπεζών, της ενέργειας και των μεταφορών. Ο Αιμίλιος είναι Μέλος του Ινστιτούτου Αναλογιστών (FIA) του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και Endeavor Global Entrepreneur.

Η Hellas Direct είναι μία αμιγώς digital ασφαλιστική εταιρία, που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία και τη χρήση advanced analytics. Δραστηριοποιείται σε Κύπρο και Ελλάδα, παρέχοντας ασφάλεια κατοικίας και ασφάλεια αυτοκινήτου, μηχανής και κατοικίας αντίστοιχα. Έχει την υποστήριξη κορυφαίων επενδυτών, με τελευταία την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), και το 2022 διακρίθηκε από τους Financial Times για τρίτη φορά ως μία από τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ευρώπης.

Τους νικητές ανέδειξαν διακεκριμένοι κριτές, οι Theo Paphitis, Πρόεδρος του Theo Paphitis Retail Group και ένας από τους Dragons του Dragons' Den, Άννα Πρωτόπαπα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mersana Therapeutics, Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, Επικεφαλής Επιστήμονας για την Έρευνα και Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα έξι κριτήρια αξιολόγησης ήταν το επιχειρηματικό πνεύμα, η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας, ο στρατηγικός προσανατολισμός, η διεθνής και εγχώρια παρουσία, η καινοτομία και η προσωπική ακεραιότητα.

Οι υπόλοιποι φιναλίστ ήταν:

Βίκτωρ Ευθυμιάδης, Εκτελεστικός Διευθυντής, Axiom Consulting Ltd

Μιχάλης Χρίστος Γ. Χαραλαμπίδης, CEO & MD, EcommBX

Κούλης Φυλακτού, Εκτελεστικός Πρόεδρος, FFH Farmer’s Fresh & Healthy Products

Θεόδωρος Κρίγγου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Infocredit

Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της NIPD Genetics

Ελευθέριος Αντωνιάδης, Ιδρυτής και Chief Technology Officer, και Χρίστος Ονουφρίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Odyssey Cybersecurity

Νίκος Μεσολογγίτης, Ιδρυτής της OJO Sunglasses

Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, joint CEO του Ομίλου Tototheo Maritime.


ΣΧΕΤΙΚΑ