fbpxΗ Alpha Bank αρωγός στο έργο Συλλόγων εθελοντών πυροσβεστών | Economistas.gr
Skip to main content

Η Alpha Bank αρωγός στο έργο Συλλόγων εθελοντών πυροσβεστών

Η Alpha Bank αρωγός στο έργο Συλλόγων εθελοντών πυροσβεστών

Την ισχυρή της δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος κάνει πράξη για μία ακόμη φορά η Alpha Bank, στηρίζοντας έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με τη δωρεά πυροσβεστικών οχημάτων σε εθελοντικούς συλλόγους πυροσβεστών και την οικονομική υποστήριξη του έργου δασοπυρόσβεσης σε περιοχές της χώρας. 

Σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank κ. Βασίλειος Ράπανος παρέδωσε 6 πυροσβεστικά οχήματα, ενισχύοντας τον στόλο οχημάτων των Συλλόγων Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Προκοπίου και Καρύστου Ευβοίας, του Εθελοντικού Συλλόγου Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας, της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών 4x4 Μεσσηνίας, των Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης / Κλιμάκιο Ροδόπολης Αττικής και της Εθελοντικής Ομάδας Καπανδριτίου Πολυδενδρίου Αττικής. 

Η Alpha Bank αρωγός στο έργο Συλλόγων εθελοντών πυροσβεστών

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank κ. Βασίλειος Ράπανος επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η Alpha Bank στέκεται διαχρονικά αρωγός της κοινωνίας και της πολιτείας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και των συνεπειών τους, με πολλούς τρόπους. Στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες και τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, ενώ λαμβάνουμε και έκτακτα μέτρα ρυθμίσεων για τη στήριξη των Πελατών μας που διαμένουν ή εδρεύουν στις πληγείσες περιοχές. Παράλληλα ενισχύουμε το έργο των αρμοδίων φορέων που δραστηριοποιούνται στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και της περιβαλλοντικής κρίσης. Οι δωρεές αυτές είναι μέρος της πρωτοβουλίας ‘Μαζί, με στόχο το περιβάλλον’ η οποία περιλαμβάνει μία δέσμη δράσεων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα. Είναι όμως και μέρος της γενικότερης πολιτικής μας που στηρίζεται στην πεποίθηση ότι μία επιχείρηση, ένας οργανισμός, δεν μπορεί να προκόψει μακροχρόνια αν δεν σέβεται το φυσικό περιβάλλον και δεν αφουγκράζεται τους προβληματισμούς και δεν κατανοεί τις έγνοιες της κοινωνίας». 

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε: «Η σημερινή εκδήλωση δείχνει ξεκάθαρα τη σημασία των συνεργειών. Ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες προκλήσεις όπως η κλιματική κρίση. Η συνεργασία, η συνένωση δυνάμεων, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσέγγισής μας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Γιατί, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και τις συνέπειές της, πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό, να ενώσουμε δυνάμεις. Κι αυτό κάνουμε σήμερα.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Alpha Bank που στέκεται δίπλα στους εθελοντές, ενισχύοντάς τους ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Alpha Bank, κ. Βασίλειο Ράπανο, γιατί αποτελεί ψυχή αυτής της πραγματικά εθνικής προσπάθειας για συνένωση δυνάμεων προς αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Όπως και να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές για την προσφορά τους. Γιατί δίνουν το «παρών» δίπλα στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος σε κάθε αντιπυρική περίοδο και σε κάθε άλλη έκτακτη ανάγκη. Η αλληλεγγύη σας, η ανιδιοτέλειά σας αποτελούν παράδειγμα για όλους μας». 

Η Alpha Bank αρωγός στο έργο Συλλόγων εθελοντών πυροσβεστών

Τέλος, ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννης Σταμούλης δήλωσε:  «Όταν η εταιρική κοινωνική ευθύνη συναντά την εθελοντική προσφορά των εθελοντών πυροσβεστών, μπορούμε να νιώθουμε πιο ασφαλείς όταν επιχειρούμε στα πεδία των πυρκαγιών ως πυροσβέστες. Είναι χαρά μας που ο Όμιλος Alpha Bank τα τελευταία χρόνια είναι συνοδοιπόρος μας, πραγματικός συνεργάτης μας σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα όπως είναι τα μέσα ατομικής προστασίας και τέτοιες ενέργειες που εξοπλίζουν τους εθελοντές πυροσβέστες με τόσο σημαντικά εργαλεία όσο τα οχήματα, μας κάνει να είμαστε απλά λίγο ακόμη πιο ήσυχοι για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Ευχαριστούμε θερμά και την Alpha Bank και τους εθελοντές για την μεγάλη υποστήριξη που παρέχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Ενίσχυση της πυροσβεστικής ετοιμότητας και αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος

Η Alpha Bank ενισχύει διαχρονικά το έργο και τον θεσμό των εθελοντών πυροσβεστών για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και δασών, ιδίως μετά τα σοβαρά συμβάντα των τελευταίων ετών και κυρίως του 2021, κατά τη διάρκεια του οποίου, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης, χαρτογραφήθηκαν 84 δασικές πυρκαγιές που αποτέφρωσαν πάνω από 1.300.000 στρέμματα, με την Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο να έχουν υποστεί τις πιο εκτεταμένες καταστροφές. 

Με τη δωρεά των 6 πυροσβεστικών οχημάτων, ο Όμιλος συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας και της ασφάλειας των εθελοντικών μονάδων, οι οποίες επιχειρούν στις περιφέρειες της πατρίδας μας που δοκιμάζονται σκληρότερα από την κλιματική αλλαγή.  

Την ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων που δωρίσθηκαν έχει αναλάβει η Generali Hellas, στο πλαίσιο της στρατηγικής της συνεργασίας με την Τράπεζα, εντάσσοντας τη συγκεκριμένη δράση στο πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή. 

Παράλληλα, η Alpha Bank ενισχύει οικονομικά και το έργο των Συλλόγων Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Αττικής και της Διασωστικής Εθελοντικής Ομάδας Φιγαλείας Ηλείας.  

Η Alpha Bank αρωγός στο έργο Συλλόγων εθελοντών πυροσβεστών

Μαζί, με στόχο το περιβάλλον: δέσμη δράσεων για ένα βιώσιμο μέλλον 

Η δωρεά των 6 πυροσβεστικών οχημάτων εντάσσεται στη διαχρονική Δράση της Τράπεζας «Μαζί, με στόχο το περιβάλλον» για την προστασία του φυσικού μας πλούτου και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης.  

Mε αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής το 2018 και με σκοπό την ενίσχυση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, η Alpha Bank προχώρησε σε χορηγία ύψους Ευρώ 325.000 για την αγορά Μέσων Ατομικής Προστασίας και συγκεκριμένα 2.000 κρανών. Επίσης, το καλοκαίρι του 2021 ενίσχυσε με είδη πρώτης ανάγκης τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Εύβοια και στην Αττική, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως έχει κάνει τα τελευταία χρόνια και σε συνέχεια των πυρκαγιών στον Μαραθώνα, τη Ραφήνα, τα Κύθηρα, τον Ωρωπό και το Καπανδρίτι. Η Alpha Bank στάθηκε επίσης στο πλευρό της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου για αναφύτευση των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά στα Μαστιχοχώρια της Νοτίου Χίου, με τη δωρεά 2.000 δενδρυλλίων μαστιχοφόρου σχίνου. 

Από το 2021, στο πλαίσιο της βιώσιμης και υπεύθυνης στρατηγικής της, η Τράπεζα συμβάλλει στην αποκατάσταση του δάσους του Αρωνά στην Κατερίνη. Σε συνεργασία με την περιβαλλοντική εταιρεία Reforest’Action και το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, σχεδίασε και προσφέρει σε πελάτες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις με Περιβαλλοντικό Αντίκτυπο και να χρηματοδοτήσουν τη φύτευση 17.379 δέντρων (πλατύφυλλες βελανιδιές, κάρπινους και μικρούς φράξους). Η αποκατάσταση του δάσους του Αρωνά, έκτασης πάνω από 10.000 στρέμματα, μέσα από την εφαρμογή ενός βιώσιμου και ποιοτικού προγράμματος διαχείρισης, οδηγεί σε μία ήπια και προσεκτική παρέμβαση που θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα του δάσους, τη βελτίωση της περιβαλλοντικής του ποιότητας, της ξυλείας και την προστασία της άγριας ζωής, ενώ κατά την περίοδο 2021-2026 προγραμματίζεται να φυτευτούν 30.000 δέντρα. 

Η Alpha Bank αρωγός στο έργο Συλλόγων εθελοντών πυροσβεστών

Επιπλέον, τα τελευταία πέντε χρόνια, η Τράπεζα ενισχύει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Στρατηγικές Διαχειρίσεως Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσω παροχής υποτροφιών και κάλυψης λειτουργικών εξόδων. Το Πρόγραμμα έχει διαμορφώσει μία καταρτισμένη κοινότητα με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα περιβάλλοντος, καταστροφών και κρίσεων, η οποία κινητοποιείται σε συμβάντα μεγάλης σοβαρότητας, όπως οι πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο, συγκροτώντας ομάδες έρευνας και εθελοντικής προσφοράς, με στόχο την άμεση στήριξη στους πληγέντες, αλλά και την ενημέρωση της κοινωνίας και της επιστημονικής κοινότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την ολοκλήρωση του «Project Sky», συνολικής λογιστικής αξίας 2,4 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Alpha Bank
Την ολοκλήρωση του «Project Sky», συνολικής λογιστικής αξίας 2,4 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Alpha Bank
Την ολοκλήρωση του «Project Sky», της μεγαλύτερης πώλησης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ), συνολικής λογιστικής αξίας 2,4 δισ. ευρώ, που έχει ποτέ πραγματοποιήσει ελληνική τράπεζα και της δεύτερης μεγαλύτερης σχετικής συναλλαγής στην Κύπρο, ανακοινώνει ο Όμιλος της Alpha Bank.
Την ολοκλήρωση του «Project Sky», συνολικής λογιστικής αξίας 2,4 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Alpha Bank
Alpha Bank: Πως διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα της τραπεζικής - Οι τάσεις και οι προκλήσεις
Alpha Bank: Πως διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα της τραπεζικής - Οι τάσεις και οι προκλήσεις
Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και την επόμενη ημέρα της Τραπεζικής, έναντι των τεχνολογικών και άλλων προκλήσεων, σκιαγράφησαν τα στελέχη της Alpha Bank στο συνέδριο Fin Forum 2022 που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Alpha Bank: Πως διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα της τραπεζικής - Οι τάσεις και οι προκλήσεις
Alpha Bank: Σε πλήρη εξέλιξη η στρατηγική της τράπεζας για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης
Alpha Bank: Σε πλήρη εξέλιξη η στρατηγική της τράπεζας για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης
Έμφαση στην αξιοποίηση των δανειακών κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) από τις επιχειρήσεις-πελάτες της δίνει η Alpha Bank, ένα μήνα μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής πρόσκλησης για υποβολή αιτημάτων χρηματοδότησης από το ΤΑΑ.
Alpha Bank: Σε πλήρη εξέλιξη η στρατηγική της τράπεζας για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης
Alpha Bank: Διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία
Alpha Bank: Διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία
Την δέσμευση της Alpha Bank να στηρίξει την προόδο των επιχειρήσεων στη χώρα μας, όχι μόνον των μεγάλων αλλά και των μικρομεσαίων, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης.
Alpha Bank: Διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία
Ουσιαστικά οφέλη για τα εστιατόρια της Αθήνας από την πρωτοβουλία Dine Athens by Alpha Bank
Ουσιαστικά οφέλη για τα εστιατόρια της Αθήνας από την πρωτοβουλία Dine Athens by Alpha Bank
Ουσιαστικά οφέλη για τους συμμετέχοντες φορείς και εστιατόρια της πόλης λόγω του εκτεταμένου πλάνου δημοσιότητας, σε μία εποχή που ο κλάδος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, εκτιμάται ότι θα έχει η πρωτοβουλία της Alpha Bank «Dine Athens Restaurant Week, η οποία έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 17 Απριλίου 2022.
Ουσιαστικά οφέλη για τα εστιατόρια της Αθήνας από την πρωτοβουλία Dine Athens by Alpha Bank
Alpha Bank: Οι νέες τεχνολογίες βοηθούν στην απελευθέρωση του ταλέντου και στην αξιοποίηση των εργαζομένων σε θέσεις με μεγαλύτερη αξία για τις τράπεζες
Alpha Bank: Οι νέες τεχνολογίες βοηθούν στην απελευθέρωση του ταλέντου και στην αξιοποίηση των εργαζομένων σε θέσεις με μεγαλύτερη αξία για τις τράπεζες
Στις αλλαγές που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες στην εργασία, το εργασιακό περιβάλλον και το μοντέλο λειτουργίας των τραπεζών, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η Alpha Bank και οι άνθρωποί της ανταποκρίνονται σε αυτή την «κοσμογονία», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Chief Human Resources Officer της Alpha Bank Φραγκίσκη Μελίσσα, από το πάνελ "In the era of Digital Transformation - The case of Banks" στο 25ο Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG.
Alpha Bank: Οι νέες τεχνολογίες βοηθούν στην απελευθέρωση του ταλέντου και στην αξιοποίηση των εργαζομένων σε θέσεις με μεγαλύτερη αξία για τις τράπεζες