Η Tesla πούλησε μεγάλο μερίδιο από τα Bitcoin της

NEWSROOM
Tesla και Bitcoin
Tesla και Bitcoin/ Φωτογραφία shutterstock

Η Tesla, η οποία πέρυσι προκάλεσε μεγάλη άνοδο στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, έχει πουλήσει πλέον το μεγαλύτερο μέρος των Bitcoin που είχε στην κατοχή της.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων δήλωσε ότι έχει ήδη ξεφορτωθεί το 75% των Bitcoin της, το οποίο άξιζε περίπου δυο δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2021. Φυσικά δεν έλαβε αυτό το ποσό καθώς η πτώση του κορυφαίου κρυπτονομίσματος είναι μεγαλύτερη του 50% φέτος.

Η Tesla δήλωσε ότι αγόρασε κάποιο παραδοσιακό νόμισμα με τα 936 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε από τις πωλήσεις του Bitcoin. O Έλον Μασκ ήταν από του πιο προβεβλημένους υποστηρικτές του Bitcoin και με αναρτήσεις του στα Social Media επηρέασε σε μεγάλο βαθμό της τιμές των κρυπτονομισμάτων.

Η επένδυση της Tesla ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin, που έγινε γνωστή τον Φεβρουάριο του 2021, προκάλεσε κύμα ζήτησης στο κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα. Η τιμή του Bitcoin έφτασε σχεδόν στα 70.000 δολάρια τον Νοέμβριο, πριν ξεκινήσει η μεγάλη πτώση του. Σήμερα ένα Bitcoin αξίζει λίγο κάτω από τα 25.000 δολάρια.

Την περασμένη σεζόν η Tesla σταμάτησε να δέχεται το Bitcoin ως πληρωμή για τα οχήματά της επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με την εξόρυξη του και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Τότε ο Μασκ δήλωσε ότι αυτό δεν θα κάνει την Tesla να πουλήσει τα νομίσματα της.

Άλλη μια υπόσχεση που δεν κράτησε ο Μασκ

Πέρυσι, ο Έλον Μασκ τοποθετήθηκε στο Twitter λέγοντας ότι «η Tesla δεν θα πουλήσει κανένα Bitcoin». Περίπου ένα χρόνο αργότερα από τη μέρα που έγινε το επίμαχο tweet η εταιρεία πούλησε το μεγαλύτερο μέρος των νομισμάτων που είχε στην κατοχή της.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ πραγματοποιεί μια βαρυσήμαντη δήλωση και καταλήγει να κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Κάτι ανάλογο έχει και στο παρελθόν με παροχές που υποσχέθηκε ότι θα παρέχει η Tesla ενώ πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το ναυάγιο της συμφωνίας για την εξαγορά του Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ