Κατασκευή δικτύου οπτικών ινών από την Intrakat για τη ΔΕΗ

NEWSROOM
Intrakat

Η Intrakat ανέλαβε, για λογαριασμό της ΔΕΗ ΑΕ, την κατασκευή νέου δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) σε τρεις Δήμους της Αττικής.

Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους εννέα μήνες, επιτρέποντας σε περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά στους Δήμους Αμαρουσίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Γλυφάδαςνα απολαμβάνουν υπερυψηλές ταχύτητες Internet μέσα από ένα υπερσύγχρονο και αξιόπιστο δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο θα φτάνει στην πόρτα των χρηστών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών έργων ανέρχεται σε 13,6 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης, τη λήψη όλων των αναγκαίων αδειοδοτήσεων, την εναέρια και υπόγεια εγκατάσταση οπτικών ινών, την εγκατάσταση υπαίθριων τηλεπικοινωνιακών καμπινών, τη διενέργεια μετρήσεων οπτικών χαρακτηριστικών και την παροχή υπηρεσιών σύνδεσης χρηστών και τεχνικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα δίκτυα οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην παροχή υψηλών ταχυτήτων Internet, τομέα στον οποίο η χώρα μας κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών της Ελλάδας και κάλυψης του σχετικού χάσματος, η ΔΕΗ θα υλοποιήσει ένα μεγάλο επενδυτκό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και επέκταση του δικτύου οπτικών ινών μέχρι στο σπίτι (FTTH) σε 13 Δήμους της Αττικής, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες για απίστευτα γρήγορο Internet σε 440.000 νοικοκυριά.

ΣΧΕΤΙΚΑ