Επιτυχημένη η παρουσία της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ στο Mobile World Congress

NEWSROOM
Επιτυχημένη η παρουσία της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ στο Mobile World Congress

Επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε απο τους συμμετέχοντες, η παρουσία της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ στο Mobile World Congress. Στην αποστολή συμμετείχαν πέντε startups που υποστηρίζονται από την θερμοκοιτίδα και το ευρωπαϊκό έργο GAZELLE, στο οποίο το ΕΒΕΑ είναι συντονιστής εταίρος.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν:

* H Safesize https://www.safesize.com/ ,

* H Traqbeat https://traqbeat.com/

* H Megaventory https://www.megaventory.com/

* Η Inteligg P.C. https://www.inteligg.com/ και

* Η Mind the Hair https://mindthehair.com/

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ηγήθηκε της αποστολής του επιμελητηρίου και της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ) στο Mobile World Congress, που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη, 27 Φεβρουαρίου ως 2 Μαρτίου ενώ στην αποστολή συμμετείχε και η διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων του ΕΒΕΑ και διευθύντρια της ΘΕΑ, Ελένη Φώτη.

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ πραγματοποίησε συναντήσεις και αντάλλαξε απόψεις με εκπροσώπους επιμελητηρίων άλλων χωρών, εκπροσώπους ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, καθώς και φορέων υποστήριξης startups από το διεθνές οικοσύστημα καινοτομίας, προκειμένου να αναδείξει τη δυναμική των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στην ενίσχυση της ανάπτυξης διεθνώς.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των startups που υποστηρίζονται από τη ΘΕΑ και το ευρωπαϊκό έργο GAZELLE, μετά το πέρας της έκθεσης, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους, καθώς οι συναντήσεις και οι επαφές που έγιναν στο πλαίσιο της έκθεσης ξεπέρασαν κάθε προσδοκία γεγονός που καταδεικνύει το διεθνές ενδιαφέρον για την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Η συμμετοχή του ΕΒΕΑ και της ΘΕΑ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εθνικής συμμετοχής στο MWC 2023 και 4YFN, που διοργανώθηκε από την Enterprise Greece, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η συμμετοχή της χώρας μας και φέτος ήταν αναβαθμισμένη, με παρουσία δύο περιπτέρων εθνικού χαρακτήρα: ενός περιπτέρου 120 τ.μ., στον κεντρικό χώρο του ΜWC και ενός ακόμη 15 τ.μ., στην ειδική παράλληλη εκδήλωση 4 Years From Now (4YFN).

Σημειώνεται ότι το ΕΒΕΑ. και η ΘΕΑ. συμμετέχουν ανελλιπώς στην εν λόγω έκθεση, από το 2017.

Η διοργανώτρια αρχή της έκθεσης, Παγκόσμια Ένωση Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας GSMA (Global System for Mobile Communications Association), προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό, αναφέροντας πως η φετινή έκθεση έδωσε τη δυνατότητα για συζήτηση, έμπνευση και επιχειρηματικές συμφωνίες, σε ολόκληρο το οικοσύστημα της κινητής τηλεφωνίας. Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότερα από 88.500 άτομα με φυσική παρουσία. Οι συμμετέχοντες προήλθαν από 202 χώρες, με 2.400 εκθέτες, χορηγούς και συνεργάτες, αλλά και πάνω από 1.000 ομιλητές. Το 4YFN υποδέχτηκε σχεδόν 800 εκθέτες, περισσότερους από 375 ομιλητές και πάνω από 250 pitching events. Τέλος, την έκθεση κάλυψαν πάνω από 2.400 δημοσιογράφοι και αναλυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ