Νέο κύμα περικοπών στην Amazon -Κόβει άλλες 9.000 θέσεις εργασίας

NEWSROOM
Amazon
Amazon/ Φωτογραφία AP

Η Amazon σχεδιάζει να περικόψει άλλες 9.000 θέσεις εργασίας, καθώς επιδιώκει να μειώσει το κόστος.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί 1,5 εκατομμύριο άτομα παγκοσμίως, δήλωσε ότι οι περικοπές αφορούν κυρίως τομείς όπως το cloud computing και η διαφήμιση. Δεν ανέφερε ποιες χώρες θα επηρεαστούν, αλλά δήλωσε ότι οι θέσεις θα κλείσουν στις επόμενες εβδομάδες.

Ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Άντι Τζέισι, δήλωσε ότι πρόκειται για μια «δύσκολη απόφαση», αλλά είναι το καλύτερο για την Amazon μακροπρόθεσμα. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει ήδη καταργήσει 18.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο.

Ο Τζέισι δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια, στους περισσότερους τομείς των επιχειρήσεων της Amazon έχουν προστεθεί νέες θέσεις εργασίας. «Ωστόσο, δεδομένης της αβέβαιης οικονομίας στην οποία διαμένουμε και της αβεβαιότητας που υπάρχει στο εγγύς μέλλον, επιλέξαμε να είμαστε πιο εξορθολογισμένοι όσον αφορά το κόστος και τον αριθμό των υπαλλήλων μας», τόνισε.

Όπως πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί, η Amazon είδε τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι καταναλωτές ήταν στα σπίτια τους εξαιτίας των lockdown. Αλλά πλέον οι πωλήσεις έχουν επιβραδυνθεί καθώς οι καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα λόγω της κρίσης του κόστους ζωής.

Άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Google και της Meta, παλεύουν με το πώς να εξισορροπήσουν τα μέτρα μείωσης κόστους με την ανάγκη να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Την περασμένη εβδομάδα η Meta, στην οποία εκτός από το Facebook ανήκουν επίσης το Instagram και το WhatsApp, ανακοίνωσε σχέδια για την περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας.

Ο Άντι Τζέισι δήλωσε ότι δεν είναι «ποτέ εύκολο» να χάνεις υπαλλήλους, προσθέτοντας: «Σε όσους τελικά επηρεάζονται από αυτές τις μειώσεις, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη δουλειά που κάνατε για λογαριασμό των πελατών και της εταιρείας».

Ένας άλλος τομέα που θα υποστεί περικοπές είναι το Twich, μια πλατφόρμα ζωντανής μετάδοσης περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένου του gaming και της μουσικής. Αυτό συμβαίνει λίγες ημέρες αφότου ο Έμετ Σέαρ ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του CEO του Twich μετά από 16 χρόνια. Η Amazon είχε αγοράσει το Twich για ένα δισεκατομμύριο δολάρια το 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ