Έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Austriacard Holdings στο Χρηματιστήριο

NEWSROOM
Ελληνικά Χρηματιστήρια
Ελληνικά Χρηματιστήρια/ Φωτογραφία Eurokinissi

To Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα (23/3) τη διοίκηση και στελέχη της Austriacard Holdings με αφορμή την παράλληλη έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Βιέννης. Ο Group CEO της εταιρείας Παναγιώτης Σπυρόπουλος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

«Tο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί ένα από τα δύο ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στα οποία πραγματοποιείται σήμερα ταυτόχρονη εισαγωγή των μετοχών της Austriacard Holdings μετά την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσής με την για πολλά χρόνια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών Inform Λύκος», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιάννος Κοντόπουλος υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Είκοσι εννέα χρόνια μετά, οι μέτοχοι της Inform Λύκος γίνονται μέτοχοι ενός μεγαλύτερου σχήματος στους τομείς της Ψηφιακής Ασφάλειας (Digital Security) και Διαχείρισης Πληροφορικών (Information Management) που πλέον αποτιμάται σε περίπου 240 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η νέα εταιρεία θα έχει προφανώς αυξημένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση, περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης εργασιών, ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση σε υπηρεσίες και προϊόντα, διείσδυση σε νέες αγορές και κατά συνέπεια μεγαλύτερη διεθνή αναγνωσιμότητα. Όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα της Austriacard Holdings στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Βιέννης».

Από την πλευρά του ο Group CEO της Austriacard Holdings, Παναγιώτης Σπυρόπουλος τόνισε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλο της Austriacard Holdings. Με 126 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας και επιτυχούς παρουσίας στην αγορά, με τις ιστορικές μας ρίζες στην Ελλάδα, έχοντας αναπτύξει παράλληλα το επιχειρησιακό μας αποτύπωμα σε τρεις ηπείρους τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος επανενώνεται, κάτω από την ομπρέλα της Austriacard Holdings. Η σημερινή έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών μας στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Βιέννης, θα προσδώσει σε έναν διεθνή Όμιλο υψηλής τεχνολογίας, τη δέουσα αναγνωρισιμότητα, αλλά και πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές για την περαιτέρω ανάπτυξή μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ