Ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος απολύσεων στην Disney -Συνολικά 7.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους

NEWSROOM
Ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος απολύσεων στην Disney -Συνολικά 7.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους
Φωτογραφία: AP Images

Ο CEO της Disney Μπομπ Ίγκερ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία του θα αρχίσει να απολύει προσωπικό από αυτή την εβδομάδα. Αυτός θα είναι ο πρώτος από τους τρεις γύρους περικοπών που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο και μετά το τέλος τους, 7.000 εργαζόμενοι θα έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Οι περικοπές στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της Disney αποτελούν μέρος μια πρωτοβουλίας περικοπής κόστους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο τον ορθολογισμό των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε μια περίοδο αναταραχής στον κλάδο.

Σε υπόμνημα προς το προσωπικό, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το CNN, ο Ίγκερ δήλωσε ότι οι απολύσεις θα γίνουν σε τρία κύματα. Ο πρώτος γύρος θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα και οι διευθυντές θα αρχίσουν σύντομα να ενημερώνουν τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους. Ενας δεύτερος, μεγαλύτερος γύρος απολύσεων θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, δήλωσε ο Ίγκερ με αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους. Ο τρίτος και τελευταίος θα γίνει «πριν από την αρχή του καλοκαιριού» για να επιτευχθεί ο προγραμματισμένος στόχος της εταιρείας για το κόψιμο 7.000 θέσεων.

«Η δύσκολη πραγματικότητα της αποχώρησης πολλών συναδέλφων και φίλων από τη Disney δεν είναι κάτι που παίρνουμε ελαφρά τη καρδία», ανέφερε ο Ίγκερ στο υπόμνημα. «Στις δύσκολες στιγμές, πρέπει πάντα να κάνουμε ό,τι απαιτείται για να διασφαλίσουμε ότι τη Disney μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει εξαιρετική ψυχαγωγία στο κοινό και τους επισκέπτες σε όλο τον κόσμο, τώρα και για πολύ καιρό στο μέλλον».

Η Disney είχε περίπου 22.00 εργαζόμενους την 1η Οκτωβρίου, εκ των οποίων περίπου 166.000 απασχολούνται στις ΗΠΑ. Η περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

ΣΧΕΤΙΚΑ