ΔΕΗ: Εξαγορά των συμμετοχών μειοψηφίας της Fondul στη Ρουμανία

NEWSROOM
ΔΕΗ: Εξαγορά των συμμετοχών μειοψηφίας της Fondul στη Ρουμανία
Eurokinissi

Συμφωνία για την εξαγορά περαιτέρω ποσοστού συμμετοχής σε εταιρείες διανομής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρουμανία υπέγραψε η ΔΕΗ, σε συνέχεια της συμφωνίας με την Enel στις 9 Μαρτίου 2023 για την εξαγορά όλων των συμμετοχών της Enel στην Ρουμανία.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοίνωσε ότι στις 19 Απριλίου 2023 υπέγραψε συμφωνία με τη Fondul Proprietatea S.A. (“Fondul”) για την εξαγορά του συνόλου των συμμετοχών που κατέχονται από τη Fondul στις εταιρείες E-Distributie Muntenia S.A. (12%), Enel Energie Muntenia S.A. (12%), EDistributie Dobrogea S.A. (24,1%), E-Distributie Banat S.A. (24,1%), και ENEL Energie S.A. (12%) στη Ρουμανία, έναντι συνολικού αντιτίμου ύψους 650 εκατομμυρίων RON (περίπου €130 εκατομμυρίων με βάση spot ισοτιμία FX 0,20).

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας της ΔΕΗ με την Enel στις 9 Μαρτίου 2023 για την πώληση όλων των συμμετοχών της Enel στη Ρουμανία.

Η ολοκλήρωση της πώλησης με βάση τη συμφωνία με τη Fondul υπόκειται μεταξύ άλλων και στην ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ της Enel και της ΔEΗ. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν όταν και αν αυτό απαιτηθεί, καταλήγει η ανακοίνωση της Επιχείρησης στο Χρηματιστήριο.»

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ