Βενέτης: Συμφωνία με τράπεζες για την εταιρεία "Παγωτά Δωδώνη"

NEWSROOM
Βενέτης: Συμφωνία με τράπεζες για την εταιρεία "Παγωτά Δωδώνη"

Αίσιο αναμένεται το τέλος για τη διάσωση της εταιρείας «Παγωτά Δωδώνη». Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της «Βενέτης», Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της εταιρείας, βρέθηκε λύση και συγκεκριμένα επήλθε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες.

«Η "Παγωτά Δωδώνη" εισέρχεται σε μια διαδικασία εξυγίανσης που θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια» ανέφερε ο ίδιος χωρίς να αποκαλύψει τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας. Ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι η προσφορά είναι κατά 15% αυξημένη σε σχέση με αυτή που είχε κατατεθεί στην προηγούμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Επίσης, σημείωσε ότι «υπάρχει ήδη συμφωνία με τις τράπεζες για να γίνει εξαγορά των δανείων και των μετοχών αλλά και για το τίμημα». Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία «Βενέτης» συμφώνησε με τη διαδικασία που υπέδειξαν οι τράπεζες μετά το «ναυάγιο» που είχε προηγηθεί στην προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας.

Ο κ. Μονεμβασιώτης επεσήμανε ότι μαζί με το πλάνο εξυγίανσης θα υλοποιηθεί και ένα αναπτυξιακό πλάνο που θα προβλέπει δώδεκα καταστήματα με το σήμα «Παγωτά Δωδώνη». Μάλιστα σημείωσε ότι δύο καταστήματα θα είναι ιδιόκτητα και θα λειτουργήσουν στα βόρεια και νότια προάστια και δέκα καταστήματα με το σύστημα franchise. Παράλληλα, προβλέπεται η διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων και του προϊοντικού χαρτοφυλακίου.

Ο κ. Μονεμβασιώτης παραδέχθηκε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο και μέχρι την ολοκλήρωσή του θα χρειαστούν περίπου τρία χρόνια αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση του σχεδίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ