Κέρδη ρεκόρ παρουσίασε η Shell στο α΄ τρίμηνο του έτους

NEWSROOM
Shell
Φωτό: Shutterstock

Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell ανακοίνωσε την Πέμπτη κέρδη μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, η Shell ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2023 προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 9,6 δισ. δολαρίων ξεπερνώντας με άνεση τα 8,6 δις, που προέβλεπε η μέση εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα της Refinitiv.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια περίοδο το 2022 και 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους τελευταίους τρεις μήνες της περασμένης χρονιάς.

Παράλληλα, διατήρησε το ποσοστό του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της σταθερό στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια τους επόμενους τρεις μήνες και διατήρησε το μέρισμά της αμετάβλητο στα 0,2875 δολάρια ανά μετοχή.

Επίσης, επεσήμανε πως τα τριμηνιαία αποτελέσματά της αντικατοπτρίζουν τις βελτιωμένες λειτουργικές επιδόσεις και το χαμηλότερο κόστος για τη λειτουργία της καθημερινής της δραστηριότητας. Πρόσθεσε ότι τα ισχυρά αποτελέσματα από την εμπορία καυσίμων αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο CΕO της Shell, Wael Sawan, είπε ότι η εταιρεία «παρουσίασε ισχυρές επιδόσεις έναντι ενός περιβάλλοντος συνεχιζόμενης αστάθειας».

ΣΧΕΤΙΚΑ