Η Microsoft προχωράει σε «πάγωμα» των μισθών για φέτος

NEWSROOM
Microsoft-Φωτογραφία AP
Microsoft-Φωτογραφία AP

Η Microsoft αποφάσισε να προχωρήσει σε «πάγωμα» των μισθών των των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης φέτος προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μακροοικονομικές προκλήσεις, αποτελώντας την τελευταία εταιρεία τεχνολογίας των ΗΠΑ, που παίρνει οικονομικά μέτρα σε μια περίοδο αυξανόμενης αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με το Bloomberg o διευθύνων σύμβουλος Σάτια Ναντέλα εξήγησε ότι η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη για τη δημιουργία «αρκετής απόδοσης» για επενδύσεις στη σημαντική στροφή προς την τεχνητή νοημοσύνη. Η Microsoft είχε ήδη αυξήσει τους μισθούς το 2022, πρόσθεσε. Η εταιρεία, ωστόσο, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει τις αμοιβές για τους ωρομίσθιους εργαζομένους, ενώ θα διατηρήσει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης και απονομής μετοχών χωρίς να το «υπερχρηματοδοτήσει», είπε ο Ναντέλα, χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ως εταιρεία αναγνωρίζουμε ότι η πλοήγηση τόσο σε ένα δυναμικό οικονομικό περιβάλλον όσο και σε μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης απαιτεί από εμάς να λαμβάνουμε κρίσιμες αποφάσεις για το πώς επενδύουμε στους ανθρώπους μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν περιορίσει και περικόψει τα έξοδα παγκοσμίως λαμβάνοντας υπόψη την χαμηλή ζήτηση των καταναλωτών και να ενισχύσουν τα οικονομικά τους ενόψει μιας πιθανής ύφεσης. Φέτος, η Microsoft άρχισε να περικόπτει χιλιάδες θέσεις εργασίας, ακολουθώντας το παράδειγμα των υπόλοιπων τεχνολογικών, από τη Meta Platforms έως την Amazon.com.

Η κορυφαία εταιρεία λογισμικού τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και ποντάρει μαζικά στην τεχνητή νοημοσύνη. Μεταξύ άλλων, πραγματοποίησε μία επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο OpenAI και ένα chatbot αναζήτησης στο Διαδίκτυο – μια στρατηγική που αποσκοπεί στην ενίσχυση των μελλοντικών πωλήσεων υπηρεσιών cloud Azure, διαφημίσεων αναζήτησης και προγραμμάτων παραγωγικότητας γραφείου.

«Ως ανώτερη ηγετική ομάδα, δεν παίρνουμε αυτή την απόφαση ελαφρά, αφού την έχουμε εξετάσει για αρκετούς μήνες», είπε ο Ναντέλα. «Φέτος οι οικονομικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από πολλές πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της ζήτησης των πελατών, της αγοράς εργασίας και των επενδύσεων που απαιτούνται για τον επόμενο κύκλο καινοτομίας».

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ