Αίτηση για χρεοκοπία υποβάλλει o όμιλος μέσων ενημέρωσης Vice

NEWSROOM
Αίτηση για χρεοκοπία υποβάλλει o όμιλος μέσων ενημέρωσης Vice

Η Vice Media ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 λόγω πτώχευσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το αίτημα της εταιρείας θα μπορούσε να γίνει ακόμη και σήμερα τη Δευτέρα, σύμφωνα με δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος.

Η Fortress Investment Group, ένας κρίσιμος κάτοχος χρέους της Vice, είναι πιθανό να αναλάβει τον έλεγχο μέσω της χρεοκοπίας, είπαν οι πηγές, αν και άλλοι αγοραστές θα μπορούσαν να εμφανιστούν κατά τη διαδικασία πτώχευσης. Η Vice είχε αναζητήσει αλλά δεν κατάφερε να βρει αγοραστή.

Η πτώχευση της εταιρείας βάζει τέλος σε ταραχώδεις μήνες. Το Vice με έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης σταμάτησε την κορυφαία τηλεοπτική του εκπομπή ειδήσεων, Vice News Tonight, ενώ απέλυσε πάνω από 100 υπαλλήλους στα τέλη Απριλίου. Τον Φεβρουάριο, η διευθύνουσα σύμβουλος Nancy Dubuc έφυγε μετά από πέντε χρόνια στην εταιρεία.

Εκπρόσωπος του Vice αρνήθηκε να σχολιάσει την αίτηση πτώχευσης.

Η Vice Media Group, που είχε να επιδείξει αξία 5,7 δισ. δολαρίων μόλις το 2017, παράγει περιεχόμενο σε 25 γλώσσες και διαθέτει πάνω από 30 γραφεία στον κόσμο.

Ο όμιλος των μέσων ενημέρωσης, με δωρεάν πρόσβαση, στηρίζεται κυρίως στη διαφήμιση για τα έσοδά του. Όμως, λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών, η διαφημιστική αγορά συρρικνώνεται και κυριαρχείται από τους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Google και το Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ