fbpxEntersoft: Στα 0,095 ευρώ το καθαρό μέρισμα για το 2022 | Economistas.gr
Skip to main content

Entersoft: Στα 0,095 ευρώ το καθαρό μέρισμα για το 2022

Entersoft: Στα 0,095 ευρώ το καθαρό μέρισμα για το 2022

Στα 0,095 ευρώ ανέρχεται το καθαρό μέρισμα ανά μετοχή της Entersoft προς τους μετόχους της για τη χρήση του 2022. Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 9 Ιουνίου και στις 16 Ιουνίου προγραμματίζεται η έναρξη της πληρωμής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» γνωστοποιεί, σύμφωνα με την παράγραφο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι δυνάμει της απόφασης της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 26ης Μαΐου 2023 εγκρίθηκε η διανομή (καταβολή) μερίσματος από τα κέρδη της χρήσεως 2022 και ειδικότερα αποφασίσθηκε η καταβολή ποσού 3.000.000 Ευρώ (μικτό ποσό), ήτοι 0,10 Ευρώ ανά μετοχή (μικτό ποσό).

Από το ως άνω ποσό παρακρατείται βάσει των άρθρων 40 παρ. 1 και 64 παρ. 1 του ν. 4172/2013, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το ν. 4646/2019, ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5% (0,005 € ανά μετοχή) και συνεπώς το τελικώς καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος (καθαρό ποσό) θα ανέλθει σε 0,095 Ευρώ ανά μετοχή.

Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίσθηκε η Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023.

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι μερίδες πελάτη ή πελατείας εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Αυλων Τίτλων (ΣΑΤ) που διαχειρίζεται η εταιρεία «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.» (ATHEXCSD) την Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023.

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πληρώτριας Τράπεζας «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» ως ακολούθως:

Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές αποφάσεις της.

Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.».

Τα μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2028, παραγράφονται (άρθρο 250 Α.Κ. περ. 15) και τα σχετικά ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.δ. 1195/1942.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Entersoft: Αύξηση κερδών το πρώτο εξάμηνο του 2020
Entersoft: Αύξηση κερδών το πρώτο εξάμηνο του 2020
Τα κέρδη προ φόρων αναπτύχθηκαν με ισχυρότερο ρυθμό και ανήλθαν σε 2,62 εκατ. ευρώ, έναντι 1,92 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 36%.
Entersoft: Αύξηση κερδών το πρώτο εξάμηνο του 2020
Αυξημένα έσοδα και κέρδη για τον όμιλο Entersoft
Αυξημένα έσοδα και κέρδη για τον όμιλο Entersoft
Σε επίπεδο Ομίλου τα έσοδα ανήλθαν σε 11,61 εκατ. έναντι 10,64 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 9,1%. Τα κέρδη προ φόρων υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 3,15 εκατ.
Αυξημένα έσοδα και κέρδη για τον όμιλο Entersoft
Entersoft: Εξαγόρασε το λογισμικό ERP της Computer Life
Entersoft: Εξαγόρασε το λογισμικό ERP της Computer Life
H Entersoft υπέγραψε έξι νέες συμβάσεις εργασίας με στελέχη της πωλήτριας εταιρείας που απασχολούνται με R&D, marketing & sales και εν γένει υποστήριξη του ERP της Computer Life.
Entersoft: Εξαγόρασε το λογισμικό ERP της Computer Life
Entersoft: Εξαγορά της CGSoft έναντι 3,5 εκατ. ευρώ
Entersoft: Εξαγορά της CGSoft έναντι 3,5 εκατ. ευρώ
Ιδιωτικό συμφωνητικό υπέγραψε η Entersoft για την εξαγορά του 100% των μεριδίων της εταιρείας «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και τον διακριτικό τίτλο CGSoft, που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων.
Entersoft: Εξαγορά της CGSoft έναντι 3,5 εκατ. ευρώ