Εθνική Τράπεζα: Απέκτησε το 7,5% της Epsilon Net έναντι €7,49/μετοχή

NEWSROOM
Εθνική Τράπεζα
Φωτό: Eurokinissi

H Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την απόκτηση του 7.5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της EPSILON NET σε τιμή €7.49/μετοχή.Το πακέτο αυτό των μετοχών αξίας 30.4 εκατ. ευρώ ανήκε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της EPSILON NET, Ιωάννη Μίχο.

Παράλληλα , η ΕΤΕ ανακοίνωσε την υπογραφή μίας μακροχρόνιας, αποκλειστικής στρατηγικής συμφωνίας συνεργασίας με την EPSILON ΝΕΤ, με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και ψηφιακών υπηρεσιών που αποσκοπούν στην ενίσχυση και στήριξη του επιχειρείν στην Ελλάδα.

H εταιρεία Deloitte Business Solutions πραγματοποίησε τον Οικονομικό και Φορολογικό Έλεγχο της EPSILON NET για λογαριασμό της ΕΤΕ και η δικηγορική εταιρεία Καρατζά και Συνεργάτες ήταν επίκουροι νομικοί σύμβουλοι της ΕΤΕ για την συναλλαγή.

Στόχος της στρατηγικής συμφωνίας συνεργασίας της Epsilon Net και της Εθνικής Τράπεζας είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τις ελληνικές επιχειρήσεις και η ευρύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Espilon Net, μετά την ολοκλήρωση εξαγοράς του 7,50% του Γιάννη Μίχου από την Εθνική Τράπεζα.

Η ανακοίνωση της Epsilon Net για την συμφωνία με την ΕΤΕ

«Η EPSILON NET Α.Ε., έπειτα από σχετική ενημέρωση που έλαβε από τον κ. Ιωάννη Μίχο και σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι σε συνέχεια της από 4.5.2023 ανακοίνωσης για την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας της Εθνικής Τράπεζας με τον κ. Ιωάννη Μίχο για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην EPSILON NET, ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για την απόκτηση από την Εθνική Τράπεζα του 7,50% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της EPSILON NET, σε τιμή €7,49/μετοχή.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοινώνει την υπογραφή μακροχρόνιας, αποκλειστικής στρατηγικής συμφωνίας συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα, με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και ψηφιακών υπηρεσιών.

Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας των δύο κορυφαίων επιχειρηματικών Ομίλων, είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τις ελληνικές επιχειρήσεις και η ευρύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελληνικής Οικονομίας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ