Σενετάκης: Η κοινωνία να μην ενοχοποιεί το «επιχειρείν» και οι επιχειρήσεις να μην θεοποιούν το κέρδος

NEWSROOM
Σενετάκης: Η κοινωνία να μην ενοχοποιεί το «επιχειρείν» και οι επιχειρήσεις να μην θεοποιούν το κέρδος
Φωτογραφία πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Οι επιχειρήσεις συνυπάρχουν και συμβαδίζουν με την κοινωνία. Θέλουμε επιχειρήσεις που να επιστρέφουν αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης και στους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Γιατί, τελικά για όλους, αξία έχει ο άνθρωπος».

Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, σε εκδήλωση της Hellenic Responsible Business Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, του υπουργείου Περιβάλλοντος και του ΣΕΒ.

«Θέλουμε υπεύθυνες επιχειρήσεις για την κοινωνία. Θέλουμε την έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία για την κοινωνία» πρόσθεσε ο υφυπουργός και θύμισε ότι η κυβέρνηση στήριξε και στηρίζει τις επιχειρήσεις, κάτι που αποδείχθηκε και την περίοδο της πανδημίας. "Κληθήκαμε να σκεφτούμε έξω από το κουτί", είπε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι πέρα από την στήριξη στο ελληνικό επιχειρείν σκοπός της παρέμβασης ήταν "να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία", ώστε "να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας" και, αφότου η κρίση ξεπερνιόταν, να μπορούσαν οι επιχειρήσεις να επανέλθουν ταχύτερα στην κανονικότητα, η οικονομία να ξεπερνούσε ευκολότερα την ζημιά και η ανάπτυξη να συνεχιζόταν.

Για το θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards ο κ. Σενετάκης σημείωσε ότι "επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο και δημιουργούν αξία με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα" και έτσι συνδιαμορφώνουν "ένα πρότυπο ανάπτυξης που ξεπερνά το αέναο και ανελέητο κυνήγι του κέρδους και συμβάλει στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Αυτό που άλλωστε είναι το πολιτικό ζητούμε για εμάς".

"Θέλουμε οι επιχειρήσεις να διευκολύνονται, αλλά θέλουμε και τους εργαζόμενους να ανταμείβονται. Θέλουμε η κοινωνία να μην ενοχοποιεί το επιχειρείν, αλλά και θέλουμε και οι επιχειρήσεις να μη θεοποιούν το κέρδος", είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ