Ο ΣΕΒΕ ζητά κατάργηση της εισφοράς 0,60% για τις επιχειρήσεις που πλήγησαν σε Έβρο και Θεσσαλία

NEWSROOM
Ο ΣΕΒΕ ζητά κατάργηση της εισφοράς 0,60% για τις επιχειρήσεις που πλήγησαν σε Έβρο και Θεσσαλία

Επιστολή με την οποία ζητά την επιπλέον και εξειδικευμένη στήριξη των επιχειρήσεων που βρέθηκαν στο στόχαστρο των ακραίων καιρικών φαινομένων σε Έβρο και Θεσσαλία, όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και πλημμύρες αντίστοιχα, απέστειλε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων- ΣΕΒΕ, στον Yπουργό Eθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Η επιστολή, κοινοποιήθηκε επίσης στους Yπουργούς Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και Επικρατείας, Χρήστο-Γεώργιο Σκέρτσο, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Ιωάννη Μπρατάκο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τον επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Bασίλειο Ράπανο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου.

Ένα ειδικότερο αίτημα που θέτει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν σε Έβρο και Θεσσαλία, είναι η άμεση κατάργηση της εισφοράς 0,60% του Ν. 128/75, στα δάνεια που αποπληρώνονται από προϊόν εξαγωγής, όπως αναφέρει σε σημερινή του σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ των αιτημάτων που έχει καταθέσει ο σύνδεσμος για τη στήριξη των επιχειρηματιών στις πληγείσες περιοχές, συμπεριλαμβάνονται η χρονική επιμήκυνση των δόσεων δανείων που έχουν σε τράπεζες και η άμεση εκταμίευση των αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Τονίζεται ότι ο ΣΕΒΕ έχει ήδη καλέσει τα μέλη του να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής στο οποίο συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος, και η ανταπόκρισή τους καταγράφεται ήδη μεγάλη.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ