Κωτσόβολος: Οι υποψήφιοι αγοραστές είναι αρκετοί και αξιολογούνται οι σχετικές προσφορές

NEWSROOM
Κωτσόβολος: Οι υποψήφιοι αγοραστές είναι αρκετοί και αξιολογούνται οι σχετικές προσφορές

Η μητρική εταιρεία της Κωτσόβολος, Currys, εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετοί που ενδιαφέρονται για την αγορά της εταιρείας, και πως είναι υπό αξιολόγηση οι προσφορές που έχουν κατατεθεί.

Παράλληλα η Quest και η ΔΕΗ εξέδωσαν ανακοινώσεις όπου επιβεβαιώνουν πως έχουν καταθέσει προσφορές για την εξαγορά της Κωτσόβολος.

Η ανακοίνωση της Currys για την Κωτσόβολος

Ειδικότερα, σε συνέχεια των πληροφοριών που αναπαράγουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα για το θέμα της πώλησης της Κωτσόβολος, η μητρική Currys ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι αγοραστές είναι αρκετοί και αξιολογούνται οι σχετικές προσφορές.

Συγκεκριμένα, στις 16 Ιουνίου 2023 η εταιρεία ενεργοποίησε μια στρατηγική αναθεώρηση για την αξιολόγηση όλων των επιλογών σε σχέση με την Κωτσόβολος, που αποτελεί τη δραστηριότητά της στην αγορά Ελλάδας και Κύπρου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, έπειτα από εικασίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και μεταγενέστερες ανακοινώσεις δημοσίων εταιρειών, η Currys επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική αναθεώρηση έχει προκαλέσει ενδιαφέρον από αρκετούς πιθανούς αγοραστές της Κωτσόβολος, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές, τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο και οι σύμβουλοί του αξιολογούν επί του παρόντος.

Η στρατηγική αναθεώρηση παραμένει σε εξέλιξη και η Currys θα παράσχει περαιτέρω ενημέρωση όταν κριθεί απαραίτητο. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να υπάρχει βεβαιότητα ως προς το αποτέλεσμα της επανεξέτασης.

ΔΕΗ και Quest στην κούρσα για την εξαγορά της Κωτσόβολος

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για την Κωτσόβολος, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της αναφέρει: «Η ΔΕΗ Α.Ε. (ΔΕΗ), σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί κατάθεσης προσφοράς από τη ΔΕΗ για την εξαγορά της “Κωτσόβολος”, ανακοινώνει ότι συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της εν λόγω εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού. Η ΔΕΗ θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία για την εν λόγω συναλλαγή».

Η Quest, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαίωσε ότι κατέθεσε τελική προσφορά στη διαδικασία πώλησης της Κωτσόβολος.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, η Quest «συμμετέχει στη διαδικασία της Κωτσόβολος, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται στην τρέχουσα φάση η κατάθεση τελικών προσφορών. Η εταιρεία στο πλαίσιο αυτό προέβη σε κατάθεση τελικής προσφοράς, ωστόσο, δεδομένου ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, δεν είναι βέβαιο ότι η εν λόγω διαδικασία θα οδηγήσει σε οριστική συμφωνία με την εταιρεία. Η εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με τον νόμο, αμελλητί, στις απαιτούμενες ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εάν και εφόσον συναφθεί οιαδήποτε συμφωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ