Μασούτης (ΚΕΕΕ): Ενίσχυση των ΜμΕ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

NEWSROOM
Μασούτης (ΚΕΕΕ): Ενίσχυση των ΜμΕ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης

«Οι ΜμΕ πρέπει να θωρακιστούν και να ενισχυθούν, σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά από μία μακρά και δύσκολη περίοδο, όπως διαμορφώθηκε από την πανδημία, τον πληθωρισμό, τη διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας και την έλλειψη δεξιοτήτων του προσωπικού. Ως Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες ανάκαμψης, καθώς στόχος όλων μας αποτελεί οι επιχειρήσεις μας να ακμάζουν και να παραμένουν ανταγωνιστικές. Είμαστε δίπλα στα Ευρωεπιμελητήρια».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Γιάννης Μασούτης με αφορμή την ανακοίνωση, από την ΕΕ, του πακέτου των μέτρων αρωγής προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ).

Σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων, Βλαντιμίρ Ντλούχι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΕΕ, καλύπτονται ορισμένες μόνο από τις ανάγκες των ΜμΕ.

«Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για να τους παρασχεθεί απτή ανακούφιση, μετά από αρκετά χρόνια αντίξοων συνθηκών» ήταν η σχετική δήλωση. «Η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης βασίζεται σε μία ακμάζουσα κοινότητα ΜμΕ, οι οποίες ωστόσο βρίσκονται σε ρυθμιστικό σημείο κορεσμού. Η μεγαλύτερη ανακούφιση που θα μπορούσαν να προσφέρουν η Επιτροπή και οι νομοθέτες θα ήταν μια ισχυρή νομοθετική απογραφή και μια δέσμευση να αναλογιστούν, εις το εξής, πρώτα τις μικρές επιχειρήσεις» ανέφερε ο κ. Ντλούχι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ