Συνάντησης της υφυπουργού Ανάπτυξης Άννας Μάνη με την CNΑ και τη ΓΣΕΒΕΕ για τις ΜμΕ

NEWSROOM
Συνάντησης της υφυπουργού Ανάπτυξης Άννας Μάνη με την CNΑ και τη ΓΣΕΒΕΕ για τις ΜμΕ

Την ανάπτυξη συνεργασιών για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της παραδοσιακής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας συζήτησαν η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου με τον πρόεδρο της ιταλικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνικών Επαγγελμάτων και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων CNΑ Ντάριο Κονσταντίνι και τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, Γιώργο Καββαθά.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, επισημάνθηκαν τα κοινά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις δύο χώρες λόγω των συνεχόμενων κρίσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της αύξησης του κόστους της ενέργειας, καθώς και στο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, κυρίως εξειδικευμένου.

Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη συνεργασιών για τη διαμόρφωση πολιτικών με στόχο την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των δεξιοτήτων, που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση και την ανάπτυξη παραδοσιακών, καθώς και δυναμικών κλάδων της οικονομίας, που συνεισφέρουν στη δημιουργία απασχόλησης και προστιθέμενης αξίας.

Σύσκεψη με τους γενικούς διευθυντές και διευθυντές τμημάτων Βιομηχανίας

Στο μεταξύ σήμερα η υφυπουργός, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποίησε σύσκεψη με τους γενικούς διευθυντές και διευθυντές τμημάτων, με επίκεντρο τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου, επί θεμάτων αρμοδιότητάς της.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση:

«Στον δρόμο προς την ανάπτυξη και την πρόοδο, η ψυχή του υπουργείου είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, το ανθρώπινο δυναμικό του.

Τους ευχαρίστησα θερμά για την αφοσίωση και το πάθος που δείχνουν καθημερινά, για να πετύχουμε τους στόχους έχουμε θέσει.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν γενικοί διευθυντές και στελέχη από τη γενική γραμματεία Βιομηχανίας, τη γενική διεύθυνση Βιομηχανικής Πολιτικής και Μεταρρυθμίσεων, τη γενική διεύθυνση Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και το γραφείο Διεθνούς Βιομηχανικής Συνεργασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ