Παρέμβαση προέδρου ΕΒΕΑ στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Επιχειρήσεων

NEWSROOM
η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου
η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλο

Οι εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ πρέπει να επαναπροσανατολιστούν αποκλειστικά προς τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, ιδίως για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - καθώς αυτές δεν έχουν τις δυνατότητες των μεγάλων επιχειρήσεων και δεν μπορούν να δράσουν ανεξάρτητα από μόνες τους.

Αυτό επεσήμανε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Εθνικού και Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου κατά την παρέμβασή της στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Επιχειρήσεων (ΕΠΕ), τη μεγαλύτερη συνεδρίαση σε επίπεδο ΕΕ που δίνει τον λόγο απευθείας στους επιχειρηματίες, και διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια από τα Ευρωεπιμελητήρια σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ιδιαίτερη έμφαση, πρόσθεσε, θα πρέπει να δοθεί στις περιφερειακές συμφωνίες με τις υποψήφιες χώρες, διότι αυτό θα συμβάλει επίσης στην εναρμόνιση και στον πολιτικό τομέα και θα επιτρέψει καλύτερα στην ΕΕ να επιτύχει τον στόχο της διεύρυνσης και της εμβάθυνσης ταυτόχρονα

Η κυρία Εφραίμογλου συμμετείχε σε Συνεδρίαση του Δικτύου Γυναικών των Eurochambres, για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με θέμα «Προς ένα πιο φιλικό προς τις γυναίκες επιχειρηματικό περιβάλλον». Στη Συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Mehmet Kemal Bozay και του Πρέσβη της Τουρκίας, η κα Εφραίμογλου παρουσίασε τις καλές πρακτικές για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας που υλοποιούνται από το ΕΒΕΑ και το ΕΕΔΕΓΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ