Το 2ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα 1-3 Δεκεμβρίου

NEWSROOM
Το 2ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα 1-3 Δεκεμβρίου

Το 2ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας διοργανώνουν, 1 και 2 Δεκεμβρίου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, και στις 3 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» του ΕΒΕΑ, όπου θα πραγματοποιηθούν οι A.C.C.I.-Open Days με σεμινάρια και επαφές με μέντορες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα τελευταία χρόνια, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των γυναικών που καταφέρνουν να γκρεμίσουν «γυάλινες οροφές» και να δημιουργήσουν νέα παραδείγματα, αναδεικνύοντας τα θετικά χαρακτηριστικά της γυναικείας ηγεσίας, όπως η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, οι αυξημένες ικανότητες διαχείρισης αλλαγών, ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Ωστόσο, ο δρόμος για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών παραμένει μακρύς. Το έμφυλο μισθολογικό χάσμα, η περιορισμένη πρόσβαση των γυναικών επιχειρηματιών σε κεφάλαια, η έλλειψη δικτύων και καθοδήγησης εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρά εμπόδια στον δρόμο προς την ισότητα και, βεβαίως, παραμένουν οι διακρίσεις και τα κοινωνικά στερεότυπα σε σχέση με το ρόλο που πρέπει να έχουν οι γυναίκες.

Στην κατεύθυνση της άρσης αυτών των στερεοτύπων αυτή φιλοδοξεί να συμβάλει το 2ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ