Συνέδριο ΕΒΕΑ: Σημαντική πρόοδος στην συμμετοχή των γυναικών στο επιχειρείν

NEWSROOM
Συνέδριο ΕΒΕΑ: Σημαντική πρόοδος στην συμμετοχή των γυναικών στο επιχειρείν

Στο κοινό συμπέρασμα ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην συμμετοχή των γυναικών στο επιχειρείν, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά βήματα να γίνουν κατέληξαν οι συμμετέχοντες σε πάνελ στο πλαίσιο φόρουμ μου διεξάγεται από το ΕΒΕΑ και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Στα θετικά βήματα δόθηκε έμφαση στον αυξανόμενο αριθμό γυναικών σε θέσεις ευθύνης και στα διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων και οργανισμών. Συμμετοχή που έχει συγκεκριμένα και μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα στην παρέμβαση του ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών από νομοθετικής πλευράς στην χώρα μας έχει επιτευχθεί ο στόχος την ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, παραμένουν όμως σημαντικά βήματα να γίνουν για την ουσιαστική ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες. Αναφέρθηκε στην ώθηση που θα δώσουν προγράμματα γυναικείας επιχειρηματικότητας που συνδέονται με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης, επισημαίνοντας ότι θα έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Η Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank επισήμανε η πραγματική ισότητα στην αγορά εργασίας θα έχει επιτευχθεί όταν δεν θα χρειάζονται να τηρούνται οι προϋποθέσεις ου έχουν τεθεί νομοθετικά για την συμμετοχή των γυναικών, αλλά όταν στην αγορά εργασίας και σε όλες τις βαθμίδες εισέρχονται τα καλύτερα στελέχη. Αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή των γυναικών στο επιχειρείν και στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με τον τραπεζικό δανεισμό. Έξι στις δέκα γυναίκες που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα προτιμούν να χρηματοδοτούνται από δικά τους κεφάλαια είπε η κ.Βρεττού. Γενικότερα οι νέοι επιχειρηματίες, δεν θα πρέπει να διστάζουν να απευθυνθούν στις τράπεζες, πρόσθεσε.

Ο Χάρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι υπάρχει έλλειμμα 250.000 θέσεων εργασίας γυναικών, με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό. Αναφέρθηκε γενικότερα στις πρωτοβουλίες της ΕΑΤΕ και στον τρόπο λειτουργίας με στόχο την συμβολή της στην αναπτυξιακή πορεία του επιχειρείν

ΣΧΕΤΙΚΑ