Στην ασφάλιση περιουσίας στοχεύει η Εθνική Ασφαλιστική

NEWSROOM
Εθνική Ασφαλιστική
Εθνική Ασφαλιστική/ Φωτογραφία INTIME NEWS

Η Εθνική Ασφαλιστική τίμησε τους συνεργάτες της που πέτυχαν τους ετήσιους παραγωγικούς στόχους, βραβεύοντας εκείνους που ξεχώρισαν, σε πρόσφατη, εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο της εταιρείας.

Στην εκδήλωση, όπου συμμετείχαν περίπου 200 μέλη τής οικογένειας της Εθνικής Ασφαλιστικής και καλεσμένοι, ο CEO της εταιρείας, Ρόμπερτ Γκαουτσί, αναφέρθηκε στις αξίες που συνοδεύουν διαχρονικά τη λειτουργία της εταιρείας. Παράλληλα, έκανε έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς και αναφέρθηκε στις προοπτικές που φέρνει η νέα, για την Εθνική Ασφαλιστική.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το 2023 ήταν μια απαιτητική χρονιά, δύσκολη για τους ασφαλισμένους. Ήταν όμως, όπως σημείωσε, και μια χρονιά που έδωσε την ευκαιρία στην εταιρεία να αναδείξει τον πραγματικό της ρόλο, ο οποίος είναι «να φροντίζουμε τον πολίτη σε κάθε δύσκολη στιγμή του και να είμαστε δίπλα του».

Όσον αφορά στις προοπτικές του νέου έτους σημείωσε ότι η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται σε μια διαδικασία δημιουργίας μιας σειράς καινοτόμων προϊόντων και λύσεων, που θα εστιάζουν στην ποιότητα, θα είναι σύγχρονα, θα απλοποιούν τις διαδικασίες και θα ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, ώστε να μπορεί ο καθένας εύκολα και γρήγορα να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα φροντίσει την οικογένειά του.

Θέτοντας τους στόχους για το 2024, αναφέρθηκε στα χαμηλά ποσοστά ασφαλιστικής κάλυψης των Ελλήνων. Δεδομένου, όμως, ότι οι φυσικές καταστροφές είναι πλέον συχνό φαινόμενο στη χώρα μας, οι συνεργάτες της εταιρείας, όπως δήλωσε, έχουν χρέος να βοηθήσουν τους πελάτες τους να επεκτείνουν τη συνείδησή τους πέραν της ασφάλισης υγείας και του αυτοκινήτου και στην ασφάλιση της περιουσίας τους.

Κλείνοντας, δήλωσε ότι το φυσικό δίκτυο ήταν και θα συνεχίσει να είναι το επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε o Άγγελος Μπάρδας, Head of Retail Sales, ο οποίος σχολίασε τις επιδόσεις της εταιρείας στον τομέα του retail, αναφέροντας πως στους πρώτους δέκα μήνες του 2023 η αύξηση στο retail business άγγιξε το 15%, με τα προγράμματα Full Home και Full Health να ενσωματώνουν ιδιαίτερη δυναμική.

Για το επόμενο διάστημα, ο κ. Μπάρδας τόνισε πως η εταιρεία εστιάζει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της εξωστρέφειάς της, με την οργάνωση προγραμματισμένων συναντήσεων και σεμιναρίων. Απώτερος στόχος, όπως σχολίασε, είναι η συνεχής επαφή και συνεργασία σε όλο το εύρος του δικτύου, προκειμένου να βελτιωθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη.

Στο χαιρετισμό του ο Ηρακλής Δασκαλόπουλος, General Manager, Life & Health της Εθνικής Ασφαλιστικής, αναφέρθηκε στον αέρα δημιουργικής αλλαγής που διαπνέει την εταιρεία και στις συνεχείς βελτιώσεις προγραμμάτων και υπηρεσιών, στους κλάδους των ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας. Υπογράμμισε το κενό που υπάρχει στην ασφάλιση Προστασίας και στην στρατηγική επιλογή της Εθνικής Ασφαλιστικής να διευρύνει αυτή την αγορά, έχοντας το ειδικό βάρος και την ικανότητα να το κάνει. Τέλος, σημείωσε τη σημαντική άνοδο που παρουσιάζουν οι Ομαδικές Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας, η οποία στο μεγαλύτερο βαθμό οφείλεται στους συνεργάτες του ελεύθερου δικτύου.

Ο Τάσος Αναστασίου, General Manager P&C/CTO της Εθνικής Ασφαλιστικής ανέφερε πως η εταιρεία επιχειρεί σε ένα περιβάλλον συνεχών αλλαγών, συνεπώς θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή. Σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε ότι το ταξίδι του μετασχηματισμού της Εθνικής Ασφαλιστικής από μια εταιρεία παροχής ασφαλιστικών προϊόντων σε μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών, έχει ήδη ξεκινήσει. Ο ίδιος τόνισε πως ήδη έχουν γίνει αρκετά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση ενώ έχουν προγραμματιστεί αρκετά περισσότερα, με τον απώτερο στόχο να είναι η δημιουργία μιας περισσότερο ευέλικτης δομής της εταιρείας.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, η Ελίζα Βασιλείου, Head of Corporate Sales στην Εθνική Ασφαλιστική, αναφέρθηκε στον τομέα του corporate business της εταιρείας, σχολιάζοντας πως την τρέχουσα χρονιά, βάσει στοιχείων που αφορούν το δεκάμηνο του 2023, το corporate business αναπτύχθηκε θεαματικά, με την αύξηση των εργασιών να αγγίζει το 30%. Η ίδια ανέφερε, πως η αύξηση δεν προήλθε μεμονωμένα από έναν κλάδο, αλλά όλοι οι κλάδοι συνέβαλαν σε αυτή. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή των Κλάδων Ομαδικών, Πυρός, Τεχνικών Ασφαλίσεων και Αστικής Ευθύνης. Κλείνοντας την ομιλία της, σχολίασε πως τα επόμενα χρόνια η Εθνική Ασφαλιστική, θα πρωταγωνιστήσει στους επιχειρηματικούς κινδύνους και θα έχει την παρουσία που της αρμόζει στην ασφαλιστική αγορά.

Την εκδήλωση έκλεισε ο General Manager, Sales & Marketing Αντώνης Χρηστίδης, ο οποίος σχολίασε πως βασικός στόχος της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι να αποκτήσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Χαρακτηριστικά ανέφερε, «προσπαθούμε συνεχώς να σκεπτόμαστε τα πράγματα από τη θέση τη δική σας και των ασφαλισμένων μας ώστε να παίρνουμε αποφάσεις που βοηθάνε και την Εθνική να μεγαλώνει αλλά και γενικότερα τον κλάδο μας να βελτιώνει τη θέση του στην Ελληνική Οικονομία».

Επιπλέον, ο κ. Χρηστίδης δήλωσε πως η Εθνική Ασφαλιστική θα επενδύσει σε νέες καινοτομίες για να μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και οι αλλαγές σε επίπεδο νοοτροπίας. Παράλληλα, σχολίασε πως η εταιρεία θα είναι πιο δεκτική στις αλλαγές, διατηρώντας συγχρόνως τα θετικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το DNA της και στοχεύοντας στην ευελιξία και την απλότητα. Ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει θετικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση ενώ τον επόμενο καιρό η εταιρεία θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζεται. Σχολιάζοντας το επίπεδο τής ασφαλιστικής συνείδησης των Ελλήνων, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως η ενδυνάμωση είναι έργο στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει ο κλάδος από κοινού, καθώς από την ενδυνάμωση της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα πολίτη έχουν να κερδίσουν όλοι.

Κλείνοντας ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι νιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς, ενώ πριν ένα χρόνο στις συζητήσεις που είχε με παράγοντες της αγοράς άκουγε συστηματικά ότι η Εθνική Ασφαλιστική είναι ένας «γίγαντας που κοιμάται», σήμερα στις αντίστοιχες συζητήσεις το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό, οι θετικές αλλαγές αναγνωρίζονται και η Εθνική αναφέρεται ως ένα από τα δυναμικότερα κομμάτια της αγοράς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ