Στρατηγική συνεργασία μεταξύ Alpha Bank και της Generalli

NEWSROOM
Alpha bank- Φωτογραφία Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Alpha bank- Φωτογραφία Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αλλάζει τα δεδομένα στο πεδίο του κλάδου των τραπεζοασφαλειών (bancassurance) στην Ελλάδα η δυναμική συνέργεια μεταξύ της Alpha Bank της Generali. Όπως αναφέρεται σε σχετική, κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών, οι δύο ηγέτες του χώρου -που έχουν συνάψει μία στρατηγική συμμαχία διάρκειας είκοσι ετών διευρύνοντας το δίκτυο των υπηρεσιών τους- παρουσιάζουν τη δυναμική αυτής της συνεργασίας σε μία κοινή διαφημιστική καμπάνια. Μέσα από μία αφηγηματική ταινία που εστιάζει σε εκείνες τις στιγμές όπου οι αρνητικές σκέψεις κάνουν την εμφάνισή τους, η Alpha Bank και η Generali, με την αξιοπιστία, τη τεχνογνωσία και τη συνέπεια που τις διακρίνει, έρχονται να προσδώσουν ασφάλεια στον πελάτη και να απελευθερώσουν τη θετική οπτική των πραγμάτων.

Συνθέτοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και επενδύοντας στις διαχρονικές αξίες που μοιράζονται, οι δύο οργανισμοί δημιουργούν ένα πλέγμα προστασίας για τους ανθρώπους που τους εμπιστεύονται και υπόσχονται να τους απαλλάξουν από την έγνοια της διαχείρισης μίας δύσκολης στιγμής. Υπό τους ήχους του «Free» των Florence and the Machine, οι πρωταγωνιστές των εικόνων απελευθερώνονται από τις ανησυχίες τους επιλέγοντας τις λύσεις που προσφέρει η συνεργασία της Alpha Bank με την Generali.

Πρόκειται για μία ολιστική καμπάνια που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από την DDB Athens σε συνεργασία με τη Central Athens Film Productions και «τρέχει» μέσω της Tempo OMD Hellas.

Στόχος της επικοινωνίας αυτής είναι η παρουσίαση μίας νέας τραπεζοασφαλιστικής προσέγγισης με οδηγό την ανθρώπινη ανάγκη. Οδηγώντας με δυναμισμό τις εξελίξεις, με όραμα για τη φροντίδα που χρειάζεται ο καθένας και παραμένοντας δίπλα σε εκείνους που για τόσα χρόνια τις εμπιστεύονται για τις υπηρεσίες τους:

«Σήμερα η Alpha Bank και η Generali είναι μαζί. Και αυτό είναι μια καλή σκέψη»

H Εύη Κλαουδάτου, Marketing and Public Relations Director της Alpha Bank δήλωσε σχετικά: Η συνεργασία μας με την Generali είναι μία πραγματικά εξαιρετική στιγμή που δίνει και στους δύο οργανισμούς την ευκαιρία να κάνουν βήματα μπροστά. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε λύσεις στον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανησυχίες του, με τη σιγουριά που μας δίνει η διαχρονική πορεία στον τραπεζικό και στον ασφαλιστικό χώρο αντίστοιχα, υπηρετώντας το κοινό μας όραμα: να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που θα ξεχωρίζουν από το σύνολο της τραπεζοασφαλιστικής αγοράς, αφήνοντας το μοναδικό αποτύπωμα αυτού του δυναμικού συνδυασμού, μιας μεγάλης τράπεζας και μιας σπουδαίας ασφαλιστικής εταιρείας.

H Μαρία Λαμπροπούλου, Chief Marketing & Communications Officer της Generali δήλωσε σχετικά: «Σε μια περίοδο σημαντικών μεταβολών στην οικονομία και την κοινωνία, η στρατηγική μας συνεργασία με την Alpha Bank επιδιώκει να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στα ασφαλιστικά προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Μέσα από το δίκτυό της αυξάνεται εκθετικά ο αριθμός των ανθρώπων που μαθαίνει να αναγνωρίζει την αξία της ασφάλισης και επιλέγει να προχωρήσει σε μία ουσιαστική επένδυση προκειμένου να προστατέψει όσα είναι σημαντικά για τη ζωή του. Η δέσμευσή μας στους ανθρώπους που έως σήμερα μας γνωρίζουν ως δύο μεγάλους και πελατοκεντρικούς οργανισμούς, είναι να εργαζόμαστε συστηματικά για την αξιοποίηση κάθε πιθανής συνέργειας που μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ελευθερία στης ζωή τους».

Η Generali είναι ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους οργανισμούς ασφαλίσεων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Ιδρύθηκε το 1831, έχει παρουσία σε 50 χώρες και συνολικά ασφάλιστρα που ξεπέρασαν τα 81,5 δισ. ευρώ, το 2022. Με περισσότερους από 82.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και 69 εκατομμύρια πελάτες, ο Όμιλος κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη και μια ολοένα και πιο σημαντική παρουσία στις αγορές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Η Alpha Bank ιδρύθηκε το 1879 από τον Ιωάννη Φ. Κωστόπουλο και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους του χρηματοοικονομικού τομέα στην Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στην ελληνική και στη διεθνή τραπεζική αγορά, με παρουσία στην Κύπρο, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Λουξεμβούργο. Διαθέτει επίσης εκτενές δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απασχολώντας συνολικά περισσότερους από 8.200 εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ