Ίδρυμα Citi: Παγκόσμιος Διαγωνισμός Καινοτομίας 2024 για την αντιμετώπιση της αστεγίας

NEWSROOM
Citigroup-Φωτογραφία AP
Citigroup-Φωτογραφία AP

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η στεγαστική ανασφάλεια αποτελεί παγκόσμια ανησυχία.

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας 2024, έναν χρηματοδοτικό οργανισμό ο οποίος βοηθά στο έργο ΜΚΟ που εργάζονται για την επίλυση μερικών από τα πιο πιεστικά ζητήματα της κοινωνίας, απευθύνει το Ίδρυμα Citi.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Καινοτομίας 2024 θα προσφέρει χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά σε 50 μη κυβερνητικές οργανώσεις που εργάζονται με καινοτόμες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της αστεγίας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η στεγαστική ανασφάλεια αποτελεί παγκόσμια ανησυχία, με τα Ηνωμένα Έθνη να εκτιμούν ότι περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως είναι άστεγοι. Αναγνωρίζουμε ότι η ασφαλής, προσιτή και σταθερή στέγαση αποτελεί βασικό παράγοντα για την οικονομική και κοινωνική ευημερία των ατόμων, των οικογενειών και των κοινοτήτων.

«Σήμερα, η αστεγία αυξάνεται σε πολλές κοινότητες σε όλο τον κόσμο και εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους, με όλους να απαιτούν μοναδικές λύσεις», δήλωσε η Brandee McHale, Πρόεδρος του Citi Foundation και Επικεφαλής του Citi Community Investing & Development. «Με το φετινό Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας, απελευθερώνουμε φιλανθρωπικό κεφάλαιο που θα βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε και να λειτουργήσουμε καινοτόμες προσεγγίσεις για την αστεγία και να επιφέρουμε σημαντική αλλαγή, με διάρκεια, στη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως».

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Καινοτομίας 2024 εξελίσσει περαιτέρω τη μακρά δέσμευση της Citi και του Ιδρύματος Citi για ασφαλή στέγη:

  • Επί 13 συνεχόμενα έτη, η Citi αναγνωρίζεται ως top affordable housing lender διευκολύνοντας κατασκευαστές προσιτών οικονομικά κατοικιών να αποκτήσουν, να κατασκευάσουν, να αποκαταστήσουν και να αναχρηματοδοτήσουν οικονομικά προσιτές κατοικίες για οικογένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες
  • Μεταξύ 2020 και 2022, η Citi χρηματοδότησε και διευκόλυνε συνολικά 30,2 δισεκατομμύρια δολάρια στοχεύοντας στην οικονομικά προσιτή στέγη σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων έργων προσιτής στέγης με πιστοποιήσεις πράσινων κτιρίων, συμβάλλοντας έτσι στο στόχο της για βιώσιμες χρηματοδοτήσεις ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων ($1 Trillion Sustainable Finance Goal)
  • Το Citi Impact Fund έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις φέρνοντας στην αγορά λύσεις στέγασης, όπως οι Pallet, PadSplit, Jetty και ICON

Το 2021, η Citi ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ομολόγου κοινωνικής χρηματοδότησης ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την υποστήριξη κοινωνικών έργων στις αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της προσιτής στέγης.

Μέσω της πρωτοβουλίας Community Progress Makers στις ΗΠΑ, το Ίδρυμα Citi έχει υποστηρίξει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εργάζονται για την αύξηση της προσβασιμότητας σε οικονομικά προσιτή στέγη, ασφαλείς χώρους για νέους που βρίσκονται σε κίνδυνο και πολλά άλλα.

Η προθεσμία εγγραφής των οργανισμών που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του διαγωνισμού είναι Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, 12 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης (Ανατολική ώρα). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων επιλεξιμότητας και των γεωγραφικών περιοχών-στόχος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση https://www.citigroup.com/global/foundation/apply-for-funding.

ΣΧΕΤΙΚΑ