fbpxSiemens και Aruba ενώνουν δυνάμεις για ολοκληρωμένα δίκτυα | Economistas.gr
Skip to main content

Siemens και Aruba ενώνουν δυνάμεις για ολοκληρωμένα δίκτυα

Siemens και Aruba ενώνουν δυνάμεις για ολοκληρωμένα δίκτυα

Ένωσαν δυνάμεις η Siemens και η Aruba, εταιρεία της Hewlett Packard Enterprise, καθώς ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία που επικεντρώνεται στη γεφύρωση των κόσμων της Operational Technology (ΟΤ - Τεχνολογία Παραγωγικών Λειτουργιών ) και της Information Technology (IT - Τεχνολογίας της Πληροφορίας).

Με βάση τα αλληλοσυμπληρούμενα χαρτοφυλάκια, η Siemens και η Aruba είναι σε θέση να υποστηρίξουν πελάτες με εξαιρετικά αξιόπιστα, ασφαλή και με καίριες πληροφορίες δίκτυα δεδομένων, επιτρέποντας υψηλή διαθεσιμότητα εγκαταστάσεων και δικτύων. Επιπλέον οι πελάτες θα μπορούν να επωφεληθούν από ολοκληρωμένα δίκτυα που βασίζονται στην τεχνογνωσία της Siemens και της Aruba που αποτελεί από τις κορυφαίες εταιρείες στις ενσύρματες και ασύρματες υποδομές LAN.

Η ψηφιοποίηση, το Industry 4.0 και το Industrial IoT δημιουργούν νέες προκλήσεις, καθώς τώρα τα δεδομένα πρέπει όλο και περισσότερο να διαπερνούν το όριο που χωρίζει την ΟΤ και την ΙΤ. Συνήθως, τα ντετερμινιστικά, βιομηχανικά δίκτυα OT δεν συνδέονται στενά με τα δίκτυα IT της επιχείρησης. Αυτό οδηγεί σε κενά στην ορατότητα δεδομένων και συσκευών, τη διασφάλιση εφαρμογών, τη διαθεσιμότητα και την ασφάλεια. Η γεφύρωση αυτού του χάσματος απαιτεί βαθιά γνώση και των δυο κόσμων και γνώση των αντίστοιχων επιχειρησιακών απαιτήσεων και των απαιτήσεων ασφάλειας. Στον κόσμο της ΙΤ, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τα αξιόπιστα δεδομένα αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες, ενώ στον κόσμο της OT, οι στόχοι της διαθεσιμότητας των εγκαταστάσεων και της παραγωγής είναι σημαντικοί.

Η Siemens και η Aruba γεφυρώνουν αυτό το χάσμα χάρη στη βαθιά και αλληλοσυμπληρούμενη εμπειρία τους στον τομέα της ΟΤ και της ΙΤ. Παρέχοντας ολοκληρωμένα δίκτυα με δοκιμασμένη διαλειτουργικότητα και τεκμηριωμένα με επικυρωμένα σχέδια αναφοράς, οι δύο εταιρείες βοηθούν να διασφαλιστεί ότι τα ολοκληρωμένα συστήματα ΟΤ / ΙΤ μπορούν να εγκαθίστανται γρήγορα με ευκολία, να λειτουργούν με μεγαλύτερη ασφάλεια και να υποστηρίζονται αποτελεσματικότερα.

Ο κ. Klaus Helmrich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG, δήλωσε: «Η συνεργασία μεταξύ της Siemens και της Aruba αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που συμπληρώνει τις προτάσεις μας σε βιομηχανικά δίκτυα, η οποία αποτελεί έναν από τους πυλώνες της Ψηφιακής Επιχείρησης, με την πρόσθετη πρόταση της Aruba. Οι πελάτες θα επωφεληθούν από ολοκληρωμένα δίκτυα επικοινωνίας που θα αποδειχθούν ανθεκτικά στο χρόνο και θα εξασφαλίζουν τη διαθεσιμότητα και την ασφάλεια».

Ο Keerti Melkote, Πρόεδρος και Συν-Ιδρυτής της Aruba, εταιρείας της Hewlett Packard Enterprise, δήλωσε: «Έχοντας συνεργαστεί για σχεδόν τρία χρόνια, η Siemens και η Aruba έχουν αντιμετωπίσει το χάσμα μεταξύ OT / IT μέσω της τεχνολογικής ενοποίησης, υποστηριζόμενης από επικυρωμένα σχέδια αναφοράς. Οι λύσεις που προκύπτουν είναι ιδανικές για ποικίλες βιομηχανικές εφαρμογές και υποστηρίζονται από τις ομάδες τόσο της Siemens όσο και της Aruba».

Οι λύσεις περιλαμβάνουν προϊόντα ενσύρματης και ασύρματης δικτύωσης και σχετικό λογισμικό, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν μέσω διαφόρων καναλιών, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων δικτύων συνεργατών των εταιρειών, με άμεση πρόσβαση στους εμπειρογνώμονες μηχανικούς και το ειδικό υποστηρικτικό προσωπικό. Η Aruba και η Siemens μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών, καλύπτοντας ένα εύρος από συμβουλευτικές επαγγελματικές υπηρεσίες μηχανικής πριν από τις πωλήσεις,(συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του έργου, της ανάθεσης, της δοκιμής παραλαβής εργοστασίων και της σχεδίασης), των διαχειριζόμενων εργασιών και υπηρεσιών συντήρησης και της υποστήριξης μετά την πώληση.

Οι λύσεις συμβάλλουν στην εξασφάλιση της ασφάλειας των δικτύων που εκτείνεται τόσο τον κόσμο της ΙΤ όσο και της ΟΤ. Για παράδειγμα, το δίκτυο της Aruba 360 Secure Fabric για δίκτυα πληροφορικής μπορεί να συνδυαστεί με τo concept ασφάλειας ΟΤ της Siemens «Defense in Depth». Καθώς οι ανάγκες ασφάλειας των πελατών ποικίλλουν, ειδικά σε παλαιότερες κληροδοτημένες εγκαταστάσεις, η Aruba και η Siemens θα προσαρμόσουν επίσης λύσεις ασφάλειας για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων απαιτήσεων των πελατών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Hewlett Packard Enterprise στην 84η ΔΕΘ
Η Hewlett Packard Enterprise στην 84η ΔΕΘ
Στην 84η ΔΕΘ και στην πρωτοβουλία talk&events του Ελληνομερικανικού Επιμελητηρίου θα συμμετάσχει η Hewlett Packard Enterprise.
Η Hewlett Packard Enterprise στην 84η ΔΕΘ
Συνεργασία Siemens - Grundfos για «έξυπνες λύσεις» σε νερό και ενέργεια
Συνεργασία Siemens - Grundfos για «έξυπνες λύσεις» σε νερό και ενέργεια
Η Siemens και η Grundfos υπογράφουν ψηφιακή συνεργασία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων στον τομέα του νερού και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Συνεργασία Siemens - Grundfos για «έξυπνες λύσεις» σε νερό και ενέργεια
Hewlett Packard: Λύσεις πληροφορικής για ΜμΕ
Hewlett Packard: Λύσεις πληροφορικής για ΜμΕ
Τη δυνατότητα σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις να μισθώνουν αντί να αγοράζουν τον εξοπλισμό πληροφορικής και να πληρώνουν για αυτόν ανάλογα με τη χρήση που κάνουν παρέχει η Hewlett Packard Enterprise.
Hewlett Packard: Λύσεις πληροφορικής για ΜμΕ
Δυναμική παρουσία της HPE στο Greek Economic Summit 2019
Δυναμική παρουσία της HPE στο Greek Economic Summit 2019
Η ανάπτυξη του G-Cloud είναι ο κεντρικός πυλώνας για μία επιτυχή μετάβαση σε ένα πλήρως ψηφιοποιημένο κράτος, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΗΡΕ και της Google στο Greek Economic Summit 2019.
Δυναμική παρουσία της HPE στο Greek Economic Summit 2019