ΔΑΑ: Οι αεροπορικές εταιρείες που πέτυχαν την ταχύτερη ανάπτυξη το 2023

NEWSROOM
Ελ. Βενιζέλος-Βραβεύσεις

Τις αεροπορικές εταιρείες που πέτυχαν την ταχύτερη ανάπτυξη το 2023 βράβευσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στο πλαίσιο του συνεδρίου μάρκετινγκ αεροπορικών εταιρειών που πραγματοποιήθηκε και φέτος, παρουσία 200 και πλέον παρευρισκόμενων.

Με τον τίτλο «Let's make the right move», το 2.3 συνέδριο «μετέφερε» τους επαγγελματίες του κλάδου στο κορυφαίο παιχνίδι στρατηγικής, το σκάκι, προσκαλώντας τα μέλη της αεροδρομιακής κοινότητας της Αθήνας να εξακολουθήσουν να κάνουν συλλογικά… «την σωστή κίνηση». Και φέτος, διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές από τους χώρους των αερομεταφορών, του τουρισμού και της οικονομίας, της υψηλής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, έστρεψαν το βλέμμα όλων στο μέλλον και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Και πέρα από τους χώρους της αλυσίδας των αερομεταφορών και της οικονομίας, ξεχωριστή στιγμή ήταν η εστίαση στην «καρδιά» του φετινού συνεδρίου, στην τέχνη της στρατηγικής σκέψης από τον θρύλο της σκακιστικής τέχνης, Γκάρι Κασπάροφ.

Στο εξαιρετικό αποτέλεσμα της περυσινής χρονιάς και στην υποδειγματική συνεργασία που διέπει το σύνολο της κοινότητας του αεροδρομίου, που κατάφερε το 2023 να υπερβεί σημαντικά όχι μόνο τις επιδόσεις του 2022 αλλά και να υπερκεράσει το προηγούμενο ρεκόρ του προπανδημικού 2019 αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης σε μήνυμα του κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου.

Στο πλαίσιο της αναφοράς του στις διεθνείς προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η γεωπολιτική μεταβλητότητα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο κ. Παράσχης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και φέτος στο μείζον ζήτημα του περιβάλλοντος, αναφέροντας τους επόμενους στόχους του αεροδρομίου της Αθήνας στο μεγάλο στοίχημα της βιωσιμότητας.

Βραβεία αεροπορικών εταιρειών

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιβράβευσε για άλλη μια χρονιά τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Αθήνα.

Τα βραβεία για το 2023, αναλυτικά:

-Βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά εσωτερικού

H AEGEAN τιμήθηκε για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά εσωτερικού το 2023. Τιμητική διάκριση έλαβε η SKY express.

-Βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης.

Η ITA Airways βραβεύτηκε για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβε η SKY express.

-Βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.

Το βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης κατέκτησε η Wizz Air. Τιμητική διάκριση έλαβε η Air Serbia.

-Βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Μέσης Ανατολής.

Το βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Μέσης Ανατολής κατέκτησε η Wizz Air. Τιμητική διάκριση έλαβε η Qatar Airways.

-Βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Αφρικής

Το βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Αφρικής κατέκτησε η AEGEAN. Τιμητική διάκριση έλαβε η EGYPTAIR.

-Βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Ασίας

Το βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Ασίας κατέκτησε η Scoot. Τιμητική διάκριση έλαβε η Air China.

-Βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Αμερικής

Το βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Αμερικής κατέκτησε η Emirates.

-Βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη σε εποχικό δρομολόγιο στην αγορά της Ευρώπης

Το βραβείο κατέκτησε η Jet2. Τιμητική διάκριση έλαβε η Norwegian.

-Βραβείο για την ταχύτερη ανάπτυξη σε εποχικό δρομολόγιο στην αγορά της Αμερικής

Το βραβείο κατέκτησε η Delta Air Lines. Τιμητική διάκριση έλαβε η Air Canada.

-Βραβείο «Best of the Top 10 Airlines» για το 2023

Η Wizz Air τιμήθηκε ως η κορυφαία εταιρεία ανάμεσα στις πρώτες 10 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2023.

-Βραβείο για την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2023

Η AEGEAN τιμήθηκε ως η εταιρεία με την υψηλότερη επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2023. Τιμητική διάκριση έλαβε η SKY express.

Τα φετινά βραβεία στις αεροπορικές εταιρείες απονεμήθηκαν με την βοήθεια και την ευρηματικότητα των ηθοποιών Δημήτρη Μακαλιά και Ζήση Ρούμπου.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, δήλωσε για το φετινό Συνέδριο ότι «ε μεγάλη χαρά, όπως πάντα και -πρωτίστως - με…Στρατηγική, διοργανώσαμε το φετινό Συνέδριό μας Let's make the right move!. Υποδεχθήκαμε τους αεροπορικούς συνεργάτες και τους προσκεκλημένους ομιλητές μας, έχοντας ετοιμάσει μια … "Ακαδημία Σκάκι" στο Ζάππειο, για να διερευνήσουμε μαζί, τάσεις, ευκαιρίες και προκλήσεις και να μοιραστούμε τη στρατηγική σκέψη και εμπειρία διακεκριμένων ομιλητών! Η αμφίδρομη και αποδοτική σχέση μας με τους αεροπορικούς συνεργάτες μας, και η κοινή πορεία μας, χαρακτηρίζονται από την ενέργεια και το πνεύμα της εξαιρετικής συνεργασίας. Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, εκφράζουμε για ακόμη μια χρονιά τις ευχαριστίες μας στις αεροπορικές εταιρείες και παραμένουμε πιστοί στις αρχές της ουσιαστικής συνεργασίας και υποστήριξης που έχουμε οικοδομήσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ