Αttica Group: Επένδυση ύψους 14 εκατ. ευρώ για την απόκτηση δεύτερου ξενοδοχείου στη Νάξο

NEWSROOM
 Αttica Group: Επένδυση ύψους 14 εκατ. ευρώ για την απόκτηση δεύτερου ξενοδοχείου στη Νάξο
Φωτο: Shutterstock

Η επένδυση αποτελεί μέρος ενός διευρυμένου επενδυτικού πλάνου στο νησί της Νάξου με έτος αφετηρίας το 2021

Στην υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της, για επενδύσεις και στον ξενοδοχειακό κλάδο συνεχίζει η ATTICA AE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ («Attica Group») με την απόκτηση του 2ου κατά σειρά ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Νάξο.

Ειδικότερα, η Attica Group μέσω της θυγατρικής της εταιρίας Attica Blue Hospitality, εξαγόρασε το 100% των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου Galaxy Hotel, όμορου του Νaxos Resort Beach Hotel, που βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Γεωργίου. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 14 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια.

Tο πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα Galaxy Hotel, με έτος ανέγερσης το 1990, απλώνεται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 6.035 τμ και διαθέτει 54 δωμάτια, 104 κλίνες, πισίνα και άλλους χώρους.

Η ανωτέρω επένδυση αποτελεί μέρος ενός διευρυμένου επενδυτικού πλάνου στο νησί της Νάξου με έτος αφετηρίας το 2021, όταν αποκτήθηκε το ξενοδοχειακό συγκρότημα Naxos Resort Beach Hotel, το οποίο θα λειτουργήσει ως ενοποιημένη μονάδα με το νεοαποκτηθέν Galaxy Hotel.

Παράλληλα, ο Όμιλος ολοκλήρωσε την αγορά όμορων οικοπέδων έχοντας δημιουργήσει μέχρι σήμερα συνολική έκταση περίπου 20 στρεμμάτων. Πλέον το ξενοδοχειακό δυναμικό του Ομίλου στη Νάξο ανέρχεται σε 142 δωμάτια και 286 κλίνες με προοπτική μέσα από την περαιτέρω ανάπτυξη, να φτάσει τα 200 δωμάτια και 500 κλίνες αντίστοιχα, πάντα με σεβασμό στο χαρακτήρα του νησιού και το φυσικό περιβάλλον. Ο συνολικός σχεδιασμός του έργου αποσκοπεί στη δημιουργία μιας εκ των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών μονάδων στη Νάξο, δημιουργώντας υπεραξίες για τον Όμιλο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Αttica Πάνος Δικαίος, ανέφερε σχετικά: «Η επέκτασή μας στον ξενοδοχειακό κλάδο με 2 ξενοδοχεία στην Νάξο και ένα στην Τήνο, δημιουργεί το υπόβαθρο για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους πελάτες μας και τη δημιουργία περαιτέρω αξίας μέσω των συνεργειών που θα προκύψουν. Η επένδυσή μας ενισχύει την τοπική οικονομία και συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Ο Όμιλος Attica συνεχίζει να διευρύνει την παρουσία του στον ευρύτερο τομέα του τουρισμού μέσα από εξαγορές και επενδύσεις και σε άλλα νησιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ