Τσέτη: Ταμείο χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων από τον ΣΕΒ

NEWSROOM
Ιουλία Τσέτη
Η πρόεδρος και CEO της ΟΦΕΤ, Ιουλία Τσέτη, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ/ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ/ INTIME NEWS

Πρόταση για τη σύσταση ενός ταμείου από τον ΣΕΒ το οποίο θα χρηματοδοτεί startups έκανε η υποψήφια πρόεδρος του Συνδέσμου, Ιουλία Τσέτη.

Την πρόταση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της υποψηφιότητας της ενόψει των εκλογών που διεξάγονται την ερχόμενη Τρίτη. Υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΕΒ είναι η κ. Τσέτη, γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ και ο νυν αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

«Η βιομηχανία δε ζει χωρίς ένα ιστό επιχειρήσεων γύρω. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις που συνδέονται με τον άλφα ή βήτα τρόπο, έμμεσα ή άμεσα, έχουν ανάγκη στήριξης. Να μεταλαμπαδευτεί η δική μας νοοτροπία πράσινης ανάπτυξης», ανέφερε.

Σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έκανε λόγο για σιωπηλή διαμαρτυρία, που οφείλεται στο ότι δεν αναλαμβάνουμε να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. «Το χθεσινό αποτέλεσμα μας δηλώνει ότι πρέπει να ασχολούμαστε με την καθημερινότητα. Κατά τη γνώμη μου το ίδιο ισχύει και για το επιχειρείν. Πρέπει να είμαστε κοντά στις επιχειρήσεις, να σταματήσουμε την αλαζονεία και τον ελιτισμό». Συνέδεσε επίσης την αποχή με την έλλειψη δυνατότητας ηλεκτρονικής ψήφου. «Εάν υπήρχε ηλεκτρονική ψήφος τα αποτελέσματα της αποχής στις ευρωεκλογές θα ήταν καλύτερα. Ο κόσμος θα είχε μεγαλύτερη συμμετοχή. Άλλωστε η ψηφιακή διαδικασία πήγε μια χαρά στην πανδημία, λειτουργούσαμε όλοι από τα σπίτια μας».

Η δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής στις εκλογές του ΣΕΒ ήταν ένα από τα σημεία τριβής κατά την προεκλογική περίοδο καθώς η σχετική πρόταση της κ. Τσέτη δεν υιοθετήθηκε από τον Σύνδεσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ