Ξηρογιάννης-ΣΕΒ: Βοήθεια συνολικής αξίας 20 εκ. ευρώ από τον ΣΕΒ στη Θεσσαλία

NEWSROOM
Ο Γιώργος Ξηρογιάννης Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ
Ο Γιώργος Ξηρογιάννης Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ

Αμέσως μετά τις καταστροφικές πλημύρες της Θεσσαλίας, τα μέλη του ΣΕΒ κινητοποιήθηκαν άμεσα με μεγάλο κοινωνικό πρόσημο.

«Μέσα σε ελάχιστο χρόνο διέθεσαν απευθείας στην περιοχή ρουχισμό, μηχανήματα, φάρμακα, τρόφιμα, δομικά υλικά, καύσιμα, οικιακό εξοπλισμό, βοηθήματα σε μαθητές αξίας €20εκ.» ,ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ, μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων Hellenic Responsible Business Awards.

«Έχουμε περάσει στο δεύτερο μέρος της αρωγής προς τη Θεσσαλία» υποστήριξε ο κ. Ξηρογιάννης και συμπλήρωσε «τα μέλη του συνδέσμου χρηματοδοτούν τη μετεγκατάσταση του οικισμού Μεταμόρφωση σε μία ασφαλή τοποθεσία».

100 οικογένειες της περιοχής θα αποκτήσουν ασφαλείς κατοικίες

Ο κ. Ξηρογιάννης τόνισε πως ο πολεοδομικός και ρυμοτομικός σχεδιασμός έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και με την σημαντική οικονομική αρωγή των μελών του ΣΕΒ, σύντομα θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες έτσι ώστε οι 100 οικογένειες της περιοχής να αποκτήσουν ασφαλείς κατοικίες.

Στη συνέχεια ο κ. Ξηρογιάννης αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν σχολίασε πως οι επιχειρήσεις αυτές προσπαθούν να αναπτύξουν ένα σύγχρονο παραγωγικό υπόδειγμα, με εξωστρέφεια, ανταγωνιστικότητα, συνεργασίες, είναι επιχειρήσεις που κοιτούν μπροστά. «Επιχειρήσεις που βλέπουν τα θέματα ESG όχι ως ρυθμιστική υποχρέωση, αλλά ως στρατηγική συνεύρεσης με τις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής. Για εμάς στον ΣΕΒ, αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν, εκτός από παραδείγματα προς μίμηση, σημαντικούς συμμάχους στην προσπάθεια για μια οικονομία που δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες και προοπτική» τόνισε ο ίδιος.

Τέλος ο κ. Ξηρογιάννης αναφέρθηκε στο τιμητικό βραβείο που απονεμήθηκε στον κ. Ευθύμιο Βιδάλη .

«Η βράβευση του κ. Ευθύμιου Βιδάλη για τη μεγάλη συμβολή του στη βιώσιμη ανάπτυξη με τη δημιουργία του ΣΕΒ ΒΙΑΝ αποτελεί ένα ελάχιστο φόρο τιμής για μια προσπάθεια που έβαλε τις βάσεις, από πολύ νωρίς, για την ευαισθητοποίηση και ανάδειξη της βιωσιμότητας ως τη μόνη επιλογή απέναντι στην κλιματική αλλαγή, την προσαρμογή όλων στην πράσινη μετάβαση, και τη δημιουργία προοπτικής για σήμερα και, κυρίως, για το μέλλον», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ