Τροπολογία-«ανάσα» στους καναλάρχες για τις άδειες

NEWSROOM
Παππάς
Φωτό: Eurokinissi

Τροπολογία με την οποία μεταφέρεται για τις 15 Μαΐου, από τις 15 Ιανουαρίου, η καταβολή της δεύτερης και έκαστης δόσης του τιμήματος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών κατέθεσε η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως ο νόμος προέβλεπε την καταβολή της πρώτης δόσης εντός 15 ημερών από τη λήξη του διαγωνισμού και κάθε Ιανουάριο τις υπόλοιπες εννιά δόσεις.

Η τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, της ΔΗΣΥ και του ΚΚΕ.

«Η τροπολογία έχει καταγραφεί με ώρα 17:50. Φέρνετε τροπολογίες στη λήξη της συνεδρίασης για να μην γίνει συζήτηση», είπε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος από τη ΔΗΣΥ. «Φέρνετε αυτήν την τροπολογία την ώρα που ο Χουλιαράκης και το υπουργείο Οικονομικών σαρώνει τα αποθεματικά των ταμείων για να δώσετε παροχές».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος παραδέχθηκε μεν ότι «δίνουμε μια διευκόλυνση γιατί ο νόμος μας είναι πολύ αυστηρός» αλλά υποστήριξε ότι η ρύθμιση είναι ανώδυνη. «Κρίνεται εύλογο και σκόπιμο να δίνεται η δυνατότητα για την καταβολή μέχρι 15η Μαΐου εκάστου έτους. Δεν αναβάλλεται καμία δόση. Εσείς της αντιπολίτευσης αφήσατε καθαρό αποτύπωμα γιατί δεν κάνατε ποτέ διαγωνισμό και όταν εμείς το επιχειρήσαμε, εσείς λειτουργήσατε ως αυτόκλητοι προστάτες των καναλαρχών. Εμείς εισπράξαμε 25 εκατ. ευρώ από τέλη συχνοτήτων και 175 εκατ. ευρώ από φόρο διαφήμισης» είπε ο κ. Κρέτσος. Και πρόσθεσε: «Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πληρώνουν για πρώτη φορά για τις συχνότητες. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει νομιμότητα. Τώρα η αντιπολίτευση βγαίνει ευαίσθητη γιατί δεν πληρώνουν οι καναλάρχες;».

ΣΧΕΤΙΚΑ