Αλλάζει σελίδα η ΔΕΗ και επενδύει σε 31 νέα έργα ΑΠΕ

NEWSROOM
Αλλάζει σελίδα η ΔΕΗ και επενδύει σε 31 νέα έργα ΑΠΕ
Φώτο: Shutterstock

Το δικό της χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ δημιουργεί η ΔΕΗ, που αλλάζει σελίδα σε μια κρίσιμη καμπή για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, με 31 νέα έργα που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το 2022. Μεταξύ των έργων συμπεριλαμβάνεται και η επανενεργοποίηση τεσσάρων παλαιότερων που είχαν «παγώσει» για διάφορους λόγους και είναι συνολική ισχύος 12,25 MW.

Η ΔΕΗ συμμετέχει με 7 νέα έργα στις δημοπρασίες που διενεργεί η ΡΑΕ για την υποβολή προσφορών για έργα ΑΠΕ. Αυτά θα είναι 4 φωτοβολταϊκά σε Κοζάνη, Δυτική Μακεδονία και Αγρίνιο, όπως και 3 αιολικά σε Ροδόπη, Άνδρο και Πέλλα, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 380,98 MW.

Παράλληλα η ΔΕΗ θα προχωρήσει και στην κατασκευή έργων ενέργειας βιομάζας και γεωθερμικής ενέργειας σε συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους, με την Επιχείρηση να συμμετέχει με ποσοστό 49% στα εταιρικά σχήματα που θα δημιουργηθούν. Το μερίδιο της ΔΕΗ από αυτές τις μονάδες σε εγκατεστημένη ισχύ θα είναι συνολικά 23,52 MW.

Επιπλέον η ΔΕΗ θα συμμετάσχει στην εγκατάσταση γεωθερμοηλεκτρικών σταθμών παραγωγής σε τέσσερις μισθωμένες γεωθερμικές περιοχές: Μέθανα, Λέσβος, Νίσυρος και στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μήλου – Κιμώλου – Πολυαίγου καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την επιλογή στρατηγικού εταίρου που θα συμμετάσχει με 51%.

ΣΧΕΤΙΚΑ