Γεωργιάδης: Μείωση 30% στις εκκρεμείς κύριες συντάξεις - Κάτω από 25.000 οι αιτήσεις

NEWSROOM
Άδωνις Γεωργιάδης / Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Άδωνις Γεωργιάδης / Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Μείωση 30% στις εκκρεμείς συντάξεις έχει επιτευχθεί από τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ.

Απαντώντας σε σχετική καταγγελία συνταξιούχου που έγινε στον σταθμό, σύμφωνα με την οποία λαμβάνει 360 ευρώ το μήνα και αναμένει χρόνια την έκδοση της σύνταξης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στις 18:00 το απόγευμα παρουσιάζονται σε σχετική εκδήλωση όλα τα πεπραγμένα του ΕΦΚΑ, κατά το πρώτο εξάμηνο της θητείας του αλλά και τι προγραμματίζεται για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Είχα πει στις προγραμματικές μου δηλώσεις ότι στόχος μου είναι οι εκκρεμείς συντάξεις να πάνε κάτω από τις 30.000 στο τέλος του χρόνου και σήμερα είμαστε κάτω από τις 25.000» τόνισε και συνέχισε: «Τις παραλάβαμε 38.000 τις εκκρεμείς αιτήσεις και καταφέραμε μείωση 30% για τις κύριες συντάξεις».

Αναφορικά για τις επικουρικές είπε ότι ήταν 68.000 και τώρα είναι 42.000 οι εκκρεμείς. Με το ΦΕΚ που εκδίδεται σήμερα, μπορεί να μειωθούν κατά 16.000 οι εκκρεμείς που αφορούν τις επικουρικές, πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ