Μητσοτάκης: Στόχος η δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας

NEWSROOM
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως πρέπει να κατανοήσουμε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια σημαντική ευκαιρία για τις χώρες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση της ΝΔ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), έθεσε στόχο τη δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας.

Στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενεργεί υπό πίεση και να εφευρίσκει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, στην εκδήλωση του ΕΛΚ στην Αθήνα με τίτλο «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η απόδειξη ότι η Ευρώπη μπορεί να βρίσκει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα και πρόσθεσε ότι η τελική λύση αιφνιδίασε πολλούς ευρωσκεπτικιστές.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις που ήταν μέρος του προεκλογικού μας προγράμματος και έχουν την ιδιοκτησία της κυβέρνησής μας» και έθεσε στόχο τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας. «Η Ελλάδα θα καταλήξει να λάβει 36 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 19 σε επίπεδο επιχορηγήσεων, το Ταμείο Ανάκαμψης επεκτείνεται σε πολλούς τομείς της οικονομίας μας, για παράδειγμα συμβάλλει στη διασφάλιση της σταθερότητας του ηλεκτρικού μας δικτύου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επεσήμανε, δε, πως πρέπει να κατανοήσουμε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια σημαντική ευκαιρία για τις χώρες μας και πως πρέπει να αποδείξουμε ότι τα χρήματα δαπανώνται σωστά και πάντα στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenkovic, ο πρόεδρος του ΕΛΚ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του στην Ευρωβουλή Manfred Weber, υπό τον συντονισμό του Siegfried Muresan, ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, προέδρου της Ομάδας Εργασίας «Προϋπολογισμός και Διαρθρωτικές Πολιτικές».

ΣΧΕΤΙΚΑ