ΟΠΕΚΑ: Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο στην Τρίπολη από τη Σοφία Ζαχαράκη

NEWSROOM
ΟΠΕΚΑ, νέο κτίριο Τρίπολη
Εγκαινιάστηκε το νέο σύγχρονο κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΠΕΚΑ στην Τρίπολη από τη Σοφία Ζαχαράκη

Θα εξυπηρετεί πέντε νομούς της Πελοποννήσου.

Σε ένα σύγχρονο κτίριο στο κέντρο της Τρίπολης, μεταφέρθηκε και στεγάζεται πλέον η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΑ, όπου εξυπηρετούνται οι πολίτες των νομών της Πελοποννήσου Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Τα νέα γραφεία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαθέτουν σύγχρονες υποδομές πρόσβασης για άτομα με αναπηρίες και ευρύτερα εμποδιζόμενα άτομα και έχει λάβει και τη σχετική έγκριση του αρμόδιου τοπικού εκπρόσωπου της ΕΣΑμεΑ.

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων έγιναν τη Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, παρουσία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, του περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού, του δημάρχου Τριπόλεως Κωνσταντίνου Τζιούμη, του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Πρόδρομου Πύρρου, του διοικητή του ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνου Γλούμη και της υποδιοικήτριας Ευθυμίας Καρποδίνη, της βουλευτού της ΝΔ Μαριλένας Σουκούλη και άλλων εκπροσώπων και αξιωματούχων της περιοχής.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια, η κα Ζαχαράκη δήλωσε ότι «δυναμώνουνε και εκσυγχρονίζουμε το κοινωνικό κράτος σε όλα τα επίπεδα. Στόχος, να προσφέρουμε στους πολίτες, απρόσκοπτη πρόσβαση, γρήγορη εξυπηρέτηση και με όρους αξιοπρέπειας στις υπηρεσίες και τις δομές μας. Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας υλοποιεί μια συνεκτική κοινωνική πολιτική, η οποία συνδυάζει επιδοματική ενίσχυση με πρωτοποριακά ενεργητικά προγράμματα υποστήριξης. Διαθέτει για αυτό, μέσω του ΟΠΕΚΑ, το ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο. Κανέναν πίσω. Μειώνουμε τις ανισότητες και μεγαλώνουμε τις ευκαιρίες».

Ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Γλούμης. από την πλευρά του. ανέφερε ότι πρόκειται για ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης (στην οδό Ουάσινγκτον 77 και πλατεία Βαλτετσίου) πλήρως προσβάσιμο και φιλικό προς τους πολίτες και τόνισε ότι «υποχρέωσή μας είναι η κοινωνική φροντίδα και η ουσιαστική αλληλεγγύη, με ενιαίους κανόνες και ισότιμη πρόσβαση για όλους και ιδιαίτερα προς τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας. Στόχος μας στον ΟΠΕΚΑ είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων, τόσο μέσα από την επαφή τους με τις υπηρεσίες μας όσο και μέσω των ψηφιακών διαύλων που τους παρέχουμε και διαρκώς ενισχύουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ