ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Το Ευρωκοινοβούλιο

Τι προβλέπει ο νόμος για την τεχνητή νοημοσύνη που πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι εθνικές αρχές κάθε χώρας θα πρέπει να δημιουργήσουν «ρυθμιστικά δοκιμαστήρια» για να δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.
NEWSROOM /
Tik Tok

Tik Tok: Μετά την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο απαγορεύει στο προσωπικό του τη χρήση της πλατφόρμας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενημέρωσε χθες Τρίτη τα μέλη του προσωπικού του πως τους απαγορεύει τη χρήση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις επαγγελματικές τους συσκευές, επικαλούμενο ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων, μετά το ταυτόσημο μέτρο που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Πέμπτη.
NEWSROOM /
Η Ρομπέρτα Μετσόλα

Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 458 ψήφους

Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 458 ψήφους. Η νέα Πρόεδρος σήμερα γίνεται 43 ετών. Προέρχεται από την Μάλτα και ανήκει στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
NEWSROOM /
σημαία ΕΕ

Συμφωνία του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Προϋπολογισμό της Ε.Ε. έτους 2022

Στις 15 Νοεμβρίου 2021 επιτεύχθηκε συμφωνία στις Βρυξέλλες μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επί κοινού σχεδίου Προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το έτος 2022.
NEWSROOM /
Εράσμους

Η Ολομέλεια του ΕΚ ενέκρινε το εμβληματικό πρόγραμμα Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε χτες το εμβληματικό πρόγραμμα της ΕΕ Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027, που προάγει την ευρωπαϊκή ταυτότητα και υλοποιείται στη νεολαία και στον αθλητισμό και στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης.
NEWSROOM /
Το Ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωκοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ της πρότασης Μπάιντεν για φορολόγηση των πολυεθνικών

Οι ευρωβουλευτές χαιρέτισαν σήμερα την πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τη θέσπιση ενός παγκόσμιου ελάχιστου φορολογικού συντελεστή 21% στα κέρδη των εταιριών.
NEWSROOM /
Τέλος στην αλλαγή της ώρας από το 2021

Τέλος στην αλλαγή της ώρας από το 2021

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 410 ψήφους υπέρ (192 κατά) από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αφήνει σε κάθε χώρα την επιλογή να παραμείνει στη χειμερινή ή στη θερινή ώρα.
NEWSROOM /