ΤΙΤΑΝ: Συντάχθηκε με την Παγκόσμια Πρωτοβουλία «Industrial Transition Accelerator (ITA)» στην COP28

NEWSROOM
Όμιλος ΤΙΤΑΝ
Όμιλος ΤΙΤΑΝ/ Φωτογραφία Eurokinissi

Με μια κίνηση στρατηγικής σημασίας για την επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ συντάχθηκε με την Παγκόσμια Πρωτοβουλία «Industrial Transition Accelerator (ITA)», στο πλαίσιο της 28ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP28). Η ΙΤΑ εγκαινίασε τις εργασίες της κατά τη διάρκεια της COP28, έχοντας ως στόχο την επιτάχυνση της μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος της βαριάς βιομηχανίας διεθνώς.

Ως μέλος αυτής της πρωτοβουλίας ο ΤΙΤΑΝ θα συνεργαστεί με κορυφαίους διεθνείς εταίρους από διάφορους κλάδους, προκειμένου, από κοινού, να μετασχηματίσουν το βιομηχανικό περιβάλλον, να προωθήσουν καινοτομίες για το κλίμα και να επισπεύσουν την πρόοδο για την επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Ο κ. Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, τόνισε: «Υιοθετώντας τις Αρχές Συμμετοχής στην ΙΤΑ και ενώνοντας τις δυνάμεις μας με άλλες πρωτοπόρες εταιρίες από διαφορετικούς κλάδους, αλλά με κοινή αντίληψη, δεσμευόμαστε σε μια συλλογική προσπάθεια που στοχεύει στη δράση και στο έργο. Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα στη μείωση των εκπομπών CO2, αφήνοντας ως παρακαταθήκη ένα έργο υπεύθυνης ηγεσίας που κανείς δεν θα μπορούσε να πετύχει μόνος του».

Ο Όμιλος έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο στην πορεία του προς το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, σύμφωνα με τους επιστημονικά επικυρωμένους στόχους μείωσης CO2 που έχει θέσει έως το 2050 για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1,5°C. Με καινοτόμες τεχνολογίες, όπως η δέσμευση άνθρακα και η χρήση υδρογόνου, ο ΤΙΤΑΝ εστιάζει όχι μόνο στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των παραγωγικών διαδικασιών του, αλλά και στην ανάπτυξη πιο βιώσιμων προϊόντων και λύσεων για τους πελάτες του. Το πλάνο του για την επίτευξη ουδέτερου αποτυπώματος άνθρακα περιλαμβάνει περισσότερες από 100 πρωτοβουλίες σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας. Στόχος του Τιτάνα είναι η αύξηση των πράσινων προϊόντων στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου σε ποσοστό άνω του 60% έως το 2030.

Ο Όμιλος TITAN αναγνωρίστηκε ως μία από τις εταιρίες που ηγούνται διεθνώς στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό CDP λαμβάνοντας την ανώτατη βαθμολογία «Α», για τη διαφάνεια στις δημοσιοποιήσεις του και τις άριστες επιδόσεις του.

ΣΧΕΤΙΚΑ