ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Φωτογραφία: Shutterstock

Τιμές ρεύματος: Oι εντάσεις στην Μέση Ανατολή τις «απογειώνουν» - Αύξηση 117% από το Σάββατο στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας

Ραγδαία είναι η αύξηση στην ελληνική χονδρική αγορά ενέργειας, μετά την αύξηση των εντάσεων στην Μέση Ανατολή. Από το Σάββατο, ημέρα επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ μέχρι και το πρωί της Παρασκευής, η αύξηση στις τιμές ρεύματος είναι της τάξης του 117%.
Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και καλός καιρός βοηθούν στη συγκράτηση των τιμολογίων

Ένα ακόμη ζήτημα που αφορά τους παραγωγούς ΑΠΕ είναι οι περικοπές που υφίστανται στην παραγωγή - και κατ' επέκταση στα έσοδα τους - όταν η ζήτηση δεν επαρκεί για την απορρόφηση του συνόλου της «πράσινης» ενέργειας.
NEWSROOM /
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας της Ουγγαρίας

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας της Ουγγαρίας

Στο Χρηματιστήριο Ενέργειας της Ουγγαρίας (CEEGEX) εισήλθε η ΔΕΠΑ Εμπορίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα, «διευρύνοντας τη διεθνή της δραστηριοποίηση και εδραιώνοντας τον ηγετικό της ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις».
NEWSROOM /
ρεύμα

Σημαντικά χαμηλότερα τα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο

Σημαντικά χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο ανακοίνωσαν οι περισσότεροι προμηθευτές ρεύματος σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης των τιμών στο ελληνικό χρηματιστήριο Ενέργειας και τη διεθνή αγορά.
NEWSROOM /
πυλώνας ηλεκτρισμού

Νέο ρεκόρ στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

Σε νέο υψηλό διαμορφώνεται αύριο η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο λόγω του συνδυασμού αυξημένης ζήτησης, μειωμένης παραγωγής από τις ανανεώσιμες πηγές και αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου, παρά την αυξημένη επίσης συμμετοχή των λιγνιτικών μονάδων.
NEWSROOM /
Ηλεκτρικό ρεύμα σε άνοδο

Σήμερα τα τιμολόγια ρεύματος του Αυγούστου - Nέο ρεκόρ στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

Σε τελικές τιμές κάτω από είκοσι λεπτά ανά κιλοβατώρα στοχεύει η κυβέρνηση τον Αύγουστο, μετά την εφαρμογή των επιδοτήσεων στα τιμολόγια ρεύματος που αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα.
NEWSROOM /