Στα γαλάζια νερά της Μεσογείου, όπου η θάλασσα έχει σμιλέψει πολιτισμούς εδώ και χιλιετίες, η Ελλάδα ξεκινά ένα οραματικό ταξίδι στην βιομηχανία της αλιείας.
Συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να επισπευσθεί η επίλυση του προβλήματος που υπάρχει με τους χωροταξικούς κανόνες ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης
Στο τελικό στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το έργο PROGNOSIS, που έχει στοχο την διαφύλαξη της υγείας και ευζωίας των ψαριών, την προστασία της ιχθυοκαλλιεργητικής παραγωγής, την μείωση του κόστους της και την ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος.
Η υδατοκαλλιέργεια και κυρίως η ιχθυοκαλλιέργεια, αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα ζωικής παραγωγής στην Ισπανία, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τις ελληνικές εξαγωγές.
Αύξηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η παραγωγή ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα, λαβράκι) στη χώρα μας, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής (78%- 80%) να κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού.
Έκτακτη ΓΣ για την έκδοση ομολογιακού χωρίς εξασφαλίσεις, μετατρέψιμου σε νέες μετοχές, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και κάλυψη με ιδιωτική τοποθέτηση.
Την έκδοση ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους 237 εκατυ. ευρώ καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της Nηρεύς σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 27 Νοεμβρίου.
Στα 4.226.000 ευρώ ανέρχεται το τίμημα για την πώληση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρείας Ιχθυοτροφεία Σελόντα προς την εταιρεία Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Σελόντα.
Μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από την ΑΒ Βασιλόπουλος, το WWF Ελλάς και την ΝΗΡΕΥΣ, οδήγησε την Ελλάδα στις πρώτες πιστοποιημένες φάρμες καλλιέργειας τσιπούρας και λαβρακίου σε όλη την Ευρώπη.
Η Κίνα παραμένει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας που αναπτύσσεται ραγδαία, ενώ τα παραγόμενα προϊόντα καλύπτουν ποσοστό μεγαλύτερο του 40% της παγκόσμιας παραγωγής.