«Έφυγε» ο Βασίλης Λυριτζής σε ηλικία 62 ετών

NEWSROOM
«Έφυγε» ο Βασίλης Λυριτζής σε ηλικία 62 ετών
Φώτο: Eurokinissi

Μεγάλη απώλεια για τον χώρο της δημοσιογραφίας αποτελεί ο θάνατος του Βασίλη Λυριτζή που έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο σε ηλικία 62 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση την μετέφερε ο επί χρόνια φίλος και συνεργάτης του, Δημήτρης Οικονόμου.

Ένας δημοσιογράφος με ήθος, πατέρας δυο παιδιών με σπουδαία παρουσία σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957 και μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ τελειώνοντας το σχολείο, πήγε για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Παράλληλα είχε σημαντική πολιτική δράση όντας μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Από το 1990 βρίσκεται στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61 όπου αργότερα μαζί με τον Δημήτρη Οικονομού συγκροτούν ένα από τα πιο επιτυχημένα δίδυμα στα ερτζιανά, και έφτασαν παρέα μέχρι το τηλεοπτικό γυαλί.

Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή - Οικονόμου, βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η επιτυχία και η διαδραστικότητα που διαθέτουν τους φέρνουν στην πρωινή ζώνη με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Μετά από 8 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη δημόσια τηλεόραση, το δίδυμο Λυριτζή-Οικονόμου, παίρνουν «μεταγραφή» για τον ΣΚΑΪ όπου και συνεχίζουν μαζί μέχρι το τέλος της σαιζόν το 2017. Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, αλλά και από τις γραμμές της εφημερίδας «Έθνος» μέχρι το τέλος των ημερών του.

ΣΧΕΤΙΚΑ