Συνελήφθη ο Αλ. Λυκουρέζος για την «μαφία των φυλακών»

NEWSROOM
Συνελήφθη ο Αλ. Λυκουρέζος για την «μαφία των φυλακών»
Φώτο: Eurokinissi

Αφού κατέθεσε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, συνελήφθη ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφασίσει τη σύλληψή του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο δικηγόρος συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και κρατείται στο μέγαρο της ΓΑΔΑ στην Λ. Αλεξάνδρας, προκειμένου να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ήταν συνήγορος του 65χρονου προσωρινά κρατούμενου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό μεταξύ άλλων την εκβίαση για την απόσπαση χρημάτων του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ένας συνεργάτης του επίσης δικηγόρος, φέρεται να είχαν ζητήσει από τους συνηγόρους του Αριστείδη Φλώρου -που είναι έγκλειστος για την υπόθεση Energa- το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Την καταγγελία είχε κάνει ο συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου, Ηλίας Αναγνωστόπουλος τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ