fbpxΣυνελήφθη και ο Θ. Παναγόπουλος για την «μαφία των φυλακών» | Economistas.gr Skip to main content

Συνελήφθη και ο Θ. Παναγόπουλος για την «μαφία των φυλακών»

Συνελήφθη και ο Θ. Παναγόπουλος για την «μαφία των φυλακών»
φωτό: Eurokinissi

Συνελήφθη και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών, μετά από ένταλμα σύλληψης και ενώ είχε εκφράσει την πρόθεση του να παρουσιαστεί σήμερα στον ανακριτή.

Το ένταλμα σύλληψης κατά του γνωστού δικηγόρου εκδόθηκε την Πέμπτη από τον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευ. Νικόπουλο, που χειρίζεται την υπόθεση, με τον γνωστό δικηγόρο να δηλώνει στον ΑΝΤ1 «άναυδος» και υπογράμμισε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Παναγόπουλος δήλωσε: «Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι μένω άναυδος, αυτό έχω να πω, τίποτα παραπάνω», και πρόσθεσε πως «Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση αυτή, ούτε με την υπόθεση της Energa ούτε με την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας από το 2014 έως τα μέσα του 2017, απολύτως καμία σχέση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, ο Αριστείδης Φλώρος έχει υποστηρίξει ότι του ζητήθηκαν χρήματα από τους Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο, έτσι ώστε ο πελάτης τους, δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, να ανακαλέσει τις καταθέσεις του, βάσει των οποίων ο Φλώρος ήταν ηθικός αυτουργός στην απόπειρα δολοφονία σε βάρος του, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.

Η κατάθεση για τις συναντήσεις Λυκουρέζου-Ζαφειρόπουλου

Μάλιστα, αναφορικά με την υπόθεση ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταθέσει πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε συναντηθεί αρκετές φορές με τους Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο, αφού ο πελάτης τους (Γ. Αντωνόπουλος) μέσα στον Ιούνιο είχε ξεκαθαρίσει στον Ζαφειρόπουλο ότι πλέον για την υπόθεση θα μιλάει απευθείας με τους δικηγόρους του.

Ετσι, στην επόμενη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Αριστείδη Φλώρου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται να είπε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο: «Ο Αντωνόπουλος δεν θέλει να καταδικαστεί ο Φλώρος. Πες του να δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ και εμείς θα αποσύρουμε τις κατηγορίες και θα φροντίσουμε οι Αλβανοί να υποχωρήσουν». Ο Φλώρος υποστηρίζει πως αυτά του τα είχε πει ο Ζαφειρόπουλος.

Και συνέχισε ο Φλώρος στην κατάθεσή του: «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δικηγόροι τέτοιου βεληνεκούς και αναγνωρισιμότητας θα είχαν τέτοιους ανήθικους τρόπους συναλλαγής. Ο Μιχάλης είχε εκπλαγεί και αυτός με την πρόδηλη αυτή δήλωση. Εγώ του πρότεινα να τους μαγνητοφωνήσει με νόμιμο τρόπο στην επόμενή τους συνάντηση, όμως εκείνος μου είπε πως κάτι τέτοιο θα εξέθετε τον ίδιο στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε. Καταλαβαίνοντας τον προβληματισμό του και γνωρίζοντας το επαγγελματικό κύρος των δύο αυτών δικηγόρων, δεν πίεσα περισσότερο τον Μιχάλη».

Τα όσα είπε ο Αριστείδης Φλώρος επιβεβαίωσε και ο εκ των δικηγόρων του, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος σε κατάθεσή του έχει αναφερθεί στη συνομιλία του με τον Ζαφειρόπουλο για τις συναντήσεις με τους δύο δικηγόρους.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είχε αναφέρει: «Με πήρε (σ.σ.: ο Ζαφειρόπουλος) την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι έγινε μια συζήτηση, αλλά δεν έβγαλε πουθενά. Τα χρήματα που ζητούσαν είναι παράλογα. Του λέω 200.000-300.000; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκατ ευρώ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2 εκατ. ευρώ; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Παναγόπουλου, ο οποίος δεν μίλησε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνελήφθη ο Αλ. Λυκουρέζος για την «μαφία των φυλακών»
Συνελήφθη ο Αλ. Λυκουρέζος για την «μαφία των φυλακών»
Ο δικηγόρος συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και κρατείται στο μέγαρο της ΓΑΔΑ.
Συνελήφθη ο Αλ. Λυκουρέζος για την «μαφία των φυλακών»
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» με τους δυο δικηγόρους να αρνούνται κάθε κατηγορία.
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος
Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι το δικαιούνται
Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι το δικαιούνται
Οι πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες- όπως άνεργοι και χαμηλόμισθοι- είναι στους πιθανούς δικαιούχους του φετινού κοινωνικού μερίσματος.
Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι το δικαιούνται
Ανακατασκευή της παλιάς γέφυρας του Πηνειού
Ανακατασκευή της παλιάς γέφυρας του Πηνειού
Τη Δευτέρα θα διακοπεί η κυκλοφορία στο Τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ευαγγελισμού – Ραψάνης που διέρχεται μέσω της κοιλάδας των Τεμπών.
Ανακατασκευή της παλιάς γέφυρας του Πηνειού