Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος

NEWSROOM
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος
Φωτο: Eurokinissi

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Οι δυο δικηγόροι αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στο κύκλωμα της μαφίας των φυλακών του Κορυδαλλού, σε εγκληματική οργάνωση και σε απόπειρα εκβίασης.

Η απόφαση πάρθηκε με σύμφωνη γνώμη του ειδικού εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλου και του αρμόδιου εισαγγελέα, με τον γνωστό ποινικολογο να απαγορεύεται να φύγει από την χώρα, θα πρέπει να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του, ενώ κατέβαλε ως εγγύηση το ποσό των 50.000 ευρώ. Ελεύθερος επίσης με περιοριστικούς όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε και ο έτερος δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Μετά την απόφαση του ειδικού εφέτη ανακριτή, η κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Μαρία -Ελένη ξέσπασε σε κλάματα και έπεσε στην αγκαλιά του, όπως και φίλοι και συγγενείς του ποινικολόγου, ενώ η Νατάσα Καλογρίδη χειροκροτούσε. Και οι δύο, η Μαρία-Ελένη και η Νατάσα Καλογρίδη, ήταν στο πλευρό του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, από την αρχή της περιπέτειάς του.

Η απολογία του Αλ. Λυκουρέζουν διήρκησε έξι ώρες όπου και αντέκρουσε τις μαρτυρικές καταθέσεις και αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, μέσω υπομνήματος που κατέθεσε.

Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έκανε λόγο για σκευωρία υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν επικοινώνησε με τους Αλβανούς κρατούμενους που φέρονται να εκβίαζαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και δεν τους επισκέφθηκε ποτέ στις φυλακές. Αρνήθηκε, ακόμη, ότι ζήτησε δύο εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο, ώστε να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του, δικηγόρος Αντωνόπουλος, που είχε κατηγορήσει τον κ. Φλώρο, ότι έδωσε την εντολή για την δολοφονία του.

Από την πλευρά του ο δεύτερος κατηγορούμενος Θεόδωρος Παναγόπουλος στο δικό του υπόμνημα ανέφερε ότι σε καμία τηλεφωνική επικοινωνία που έχει καταγράψει ο «κοριός» της ΕΥΠ δεν αναφέρεται το όνομα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ