Η 14η Παγκρήτια Έκθεση στη Θεσσαλονίκη

NEWSROOM
 Η 14η Παγκρήτια Έκθεση στη Θεσσαλονίκη

«Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδος», είναι το θέμα της 14ης Παγκρήτιας Έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ στο Περίπτερο 12, από 4 έως και 12 Μαΐου 2019.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να προμηθευτούν παραδοσιακές, αγνές γεύσεις και αρώματα από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Νεκτάριο Σερμάκη συνδιοργανωτή της έκθεσης και περιφερειακό σύμβουλος Κρήτης στην Π.Ε. Ηρακλείου «Εννέα ημέρες, δεκάδες παραγωγοί από την Κρήτη αλλά και από Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Λάρισα, Δωδεκάνησα, Καβάλα, Ημαθία, Δράμα, Αρκαδία, Κιλκίς, Φλώρινα και αλλού, θα πλημμυρίσουν την Θεσσαλονίκη με τα εξαιρετικής ποιότητας, τοπικά προϊόντα τους. Παράλληλα με το εμπορικό μέρος της Έκθεσης, πραγματοποιούνται πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν ένα πολιτιστικό αντάμωμα όλων όσων υπηρετούν τον λαϊκό πολιτισμό».

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν η 14η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας και, όπως επισημαίνουν, θα ωφελήσει όλους τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες της.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πολιτιστικοί, λαογραφικοί και παραδοσιακοί σύλλογοι από πολλές περιφέρειες της χώρας θα παρουσιάσουν την παράδοση, κουλτούρα, χορούς και τραγούδια της περιοχής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ