Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

NEWSROOM
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη
Φωτο: Eurokinissi

Επίθεση με μπογιές πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, που βρίσκεται στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Οι δράστες, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00 και αφού πέταξαν μπογιές διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα. Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ενώ έχουν γίνει εννέα προσαγωγές.

Εν συνεχεία, την ευθύνη ανέλαβε ο Ρουβίκωνας με κείμενο που ανέβασε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και τα σχετικά βίντεο.

Ο Ρουβίκωνας, στην ανακοίνωσή του μετά την επίθεση στην πρεσβευτική κατοικία του Τζέφρι Πάιατ χαρακτηρίζει φασιστική διάταξη το εισαγγελικού βέτο για νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αναφέρει ότι η «απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους» και καταλήγει λέγοντας ότι «οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

«Παιδαριώδη βανδαλισμό» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ την επίθεση έξω από το σπίτι του. «Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στο λογαριασμό του στο Twitter.

Σημειωτέον ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν επιθέσεις με μολότοφ τόσο στη Χαριλάου Τρικούπη όσο και κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ πίσω από το Πολυτεχνείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ