fbpxΕΛΒΟ: Ζητούν πολιτική παρέμβαση για αποζημιώσεις 2,5 εκατ. | Economistas.gr
Skip to main content

ΕΛΒΟ: Ζητούν πολιτική παρέμβαση για αποζημιώσεις 2,5 εκατ.

ΕΛΒΟ: Ζητούν πολιτική παρέμβαση για αποζημιώσεις 2,5 εκατ.
Φωτο: Eurokinissi

Την θέση τους ότι μόνο με πολιτική βούληση θα μπορέσουν οι 250 και πλέον οικογένειες συνταξιούχων της ΕΛΒΟ να πάρουν τις αποζημιώσεις, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που τους οφείλονται από τη βιομηχανία, μετά τη συνταξιοδότησή τους πριν από επτά χρόνια, γνωστοποίησαν τα μέλη της επιτροπής αγώνα τους, Ηλίας Περπερίδης και Παύλος Αρβανιτίδης, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

«Θέλουμε ουσιαστικά αποτελέσματα» επισήμανε ο κ. Περπερίδης και αναγνωρίζοντας ότι στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι αντιμετωπίζουν θετικά την καταβολή των αποζημιώσεών τους, τόνισε: «Αναγνωρίζουν το δίκιο μας, αλλά παρόλο που μας έχουν διαβεβαιώσει ότι ψάχνουν να βρουν τον τρόπο για την νόμιμη καταβολή των αποζημιώσεών μας, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Πολλοί από εμάς έχουμε δικαστικές αποφάσεις άμεσα εκτελεστές, αλλά δεν έχουμε πάρει τίποτα».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος διερωτήθηκε, πώς γίνεται η ΕΛΒΟ, που βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από το 2014, «να έχει επιχορηγηθεί με 45 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα, για τα λειτουργικά της έξοδα», αλλά να μην έχει καταστεί εφικτή η αποζημίωση των συνταξιούχων.

Διευκρίνισε ότι σε τηλεφωνική τους επικοινωνία με τον εκκαθαριστή της βιομηχανίας, αναφέρθηκε πως «δεν μπορούν να μας πληρώσουν λόγω της νομοθεσίας» και στο πλαίσιο αυτό τόνισε: «μας είπαν ότι για να πληρωθούμε, πρέπει να ψηφιστεί νέα τροπολογία κατ' εξαίρεση, ώστε να μπορεί η ΕΛΒΟ να μας πληρώσει τις νόμιμες αποζημιώσεις μας».

Από την πλευρά του, το μέλος της επιτροπής αγώνας των συνταξιούχων της ΕΛΒΟ, Παύλος Αρβανιτίδης, τονίζοντας ότι «εάν δεν μας πάρουν στα σοβαρά θα προχωρήσουμε σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων», σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να «κλείσουμε συμβολικά την πύλη στο εργοστάσιο της βιομηχανίας στην Σίνδο».

Πορεία και επίδοση ψηφίσματος

Με τη λήξη της συνέντευξης Τύπου, οι συνταξιούχοι της ΕΛΒΟ πραγματοποίησαν πορεία και χωρίς να παρεμποδίζουν την κίνηση στους δρόμους, επέδωσαν ψήφισμα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον προϊστάμενο του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αγγελόπουλο.

Μάλιστα, ο κ. Αγγελόπουλος, αφού τους άκουσε, επισήμανε ότι μετά τις επερχόμενες εκλογές θα αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών και να τεθεί εκ νέου το ζήτημα επί τάπητος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενίσχυση 1.000 ευρώ σε ανέργους του Τύπου
Ενίσχυση 1.000 ευρώ σε ανέργους του Τύπου
Τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, ανά άνεργο πρώην εργαζόμενο αποφάσισαν με κοινή απόφαση οι υπουργοί Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών.
Ενίσχυση 1.000 ευρώ σε ανέργους του Τύπου
Ενισχύεται με 35 εκατ. ευρώ ο ΕΛΓΑ
Ενισχύεται με 35 εκατ. ευρώ ο ΕΛΓΑ
Με 35 εκατ. ευρώ θα ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ μετά από απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Ανδρέα Λυκουρέντζο
Ενισχύεται με 35 εκατ. ευρώ ο ΕΛΓΑ
ΕΛΓΑ: Αύριο οι αποζημιώσεις 66,8 εκατ. σε 57.000 δικαιούχους
ΕΛΓΑ: Αύριο οι αποζημιώσεις 66,8 εκατ. σε 57.000 δικαιούχους
Το πόσο τω αποζημιώσεων ανέρχεται σε 66.800.000 ευρώ και θα καταβληθούν σε 57.056 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα ενημερωθούν άμεσα με την αποστολή μηνυμάτων SMS.
ΕΛΓΑ: Αύριο οι αποζημιώσεις 66,8 εκατ. σε 57.000 δικαιούχους